3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Metrobüs karşıya otomobiller garaja

Şubat ayında Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının hizmete girmesiyle, özel aracını bırakıp metrobüsü kullananların sayısının artması bekleniyor.. 

İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, metrobüs hattının Zincirlikuyu- Söğütlüçeşme etabının Şubat'ta hizmete girmesiyle özel araçlarını bırakanlarının oranının artacağını belirterek, "Yaptırdığımız ankette yolcularımızın yüzde 21'inin özel araçlarını bırakarak metrobüsü tercih ettiğini tespit ettik. Sistem Anadolu yakasına geçtiğinde özel araçlarımı bırakacağım diyenlerin oranı yüzde 44. Yani metrobüs sayesinde köprü trafiğini de çözmüş olacağız" dedi.

BAKANLIK ONAY VERDİ
Öztürk, 3. etabın devreye girmesiyle sisteme entegre edilecek yeni metrobüsler için Beyoğlu'ndaki İETT Genel Müdürlüğü'nde dün bir basın toplantısı düzenledi. Avcılar-Zincirlikuyu hattında her gün 205 araçla 545 bin yolcu taşıdıklarını ifade eden Öztürk, metrobüs sisteminin aylık 7,2 Milyon YTL ciroya ulaştığını belirtti. Phileas marka metrobüs sayısının yılbaşına kadar 20 olacağını ifade eden Öztürk, metrobüslerin Ayazağa'daki İETT Garajı'nda Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri denetiminde 28 günlük bir test sürüşü yaparak sefer için gereken onayı aldığını söyledi. Öztürk, "Ocak ayından itibaren metrobüsler haftada 2'şer olmak üzere İstanbul'a gelecek ve araç sayısı Mart ayı sonuna kadar 50'ye çıkacak. Araçlar Avcılar-Zincirlikuyu Metrobüs Hattı'nda her gün saat 24.00'den sonra şoförlü olarak deneme seferi yapıyor" diye konuştu.

Sabah
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 12:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?