6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Metrobüs yolunda angus avı

Avustralya'dan getirilen angus cinsi kurbanlık boğa geceyarısı ahırdan kaçtı, D-100 Karayolu trafiğini felç ettikten sonra Metrobüs hattına girerek ortalığı birbirine kattı.

Gece saat 03.00 sıralarında Küçükçekmece'de bir vakıfa ait ahırdan kaçan boğa, D-100 Karayoluna girerek trafiği altüst etti. Polisi peşine takan ithal angus, saatlerce koşarak tüm çabaları boşa çıkardı. Kaçak angus cinsi boğa yüzünden D-100 Karayolu her iki istikamete zaman zaman kapandı. Trafikte ağır taşıtlar ve çekicilerle önlem almaya çalışan polis, bunda başarılı olamayınca belediye ve zabıtadan yardım istedi, ancak yardım gelmedi. Saatler süren kovalamaca boğanın Metrobüs hattına sıçraması ile yeni bir boyut kazandı. Polis bu kez de hatta seyreden metrobüslerden yardım istedi. Metrobüslerle barikat kurularak önü kesilmeye çalışılan boğa, ters yöne dönerek polisi şaşırttı. Çileden çıkarak metrobüse binen polis şefi, telsiz anonsları ile ekipleri yönlendirmeye çalıştı. Belediye ekiplerinden ve zabıta timlerinden hiçbir uzmanın yer almadığı kovalamaca, sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. İşe giden vatandaşlar olayı şaşkın gözlerle izlerken, Metrobüs sürücüsü Turan Özçelik, "Bugüne kadar farklı hayvanların metrobüs yoluna girdiğini gördüm, ama boğa ile ilk kez karşılaşıyorum" diyerek şaşkınlığını ortaya koydu.

Karayolunda tehlike saçan boğa, 4 buçuk saat 5 saatin sonunda Şirinevler'de polis ve zabıta ekiplerince ip atılarak yakalandı. 03.00'den beri kendisine karşı kurulan bir çok barikatı aşmayı başaran angus cinsi boğanın sonunda baygınlık geçirdiği gözlendi. Oldukça bitkin olduğu gözlenen hayvan, kovalamaca sırasında 2 otomobilde de maddi hasar oluşturdu. Bitkin boğa, 07.30'da etkisiz hale getirildikten sonra olay yerine gelen vinç ile sahibine iade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 07:59:00
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 15:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?