30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Metrobüs zammı mahkemelik

CHP VE TÜKETİCİLER BİRLİĞİ METROBÜS ZAMMINI YARGIYA TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı ile Tüketiciler Birliği, metrobüs taşıma ücretlerine yapılan zammın iptali için mahkemeye başvurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve beraberindeki partililer metrobüse yapılan zammın iptali için Yenibosna'daki Bölge İdare Mahkemesi önünde bir araya geldi. Açıklama yapan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin yüzde 40'ın üzerinde bir zamla İstanbul halkının karşı karşıya kaldığını belirterek, "Seçim öncesi İstanbul belediyesinin borç batağında olduğunu ve bunun halka zam olarak döneceğini vurgulamıştık. Önce su zammı geldi, şimdi ise ulaşıma zam geldi. Umarım ki yargı

gerekeni yapacaktır. Bunu önümüzdeki günlerde eylemlerimize de taşıyacağız. Önümüzde büyük bir doğalgaz zammı da beklenmektedir. Türkiye'de yargı işliyorsa zammın geri alınacağına inanıyorum" diye konuştu.

Mehmet Sevigen ise yaptığı açıklamada, "16 yıldır İstanbul'u bu zihniyet yönetiyor, tam bir borç batağı içindeler. Seçim öncesi topluma bunu anlatamadık. İşsizliğin içinde, belediye bütün işini bırakmış, metrobüse zam yapıyor. Önceden eylemler yapılırdı şimdi halk sessiz kalıyor. Köprü zammını, otoyol zammını durdurmuştuk, bunu da durduracağımıza inanıyorum. Toplumun da ses çıkartması gerekir. Hem seçiyoruz hem boyun eğiyoruz" dedi.

CHP'liler yapılan açıklamaların ardından zammın iptali için hazırladıkları dilekçeyi mahkemeye sundu.

Öte yandan, Tüketiciler Birliği üyeleri de zammın iptal edilmesi için aynı yerde toplandı. Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, grup adına yaptığı açıklamada tüketicinin mecburiyetinin kötüye kullanıldığını belirtti. Birlik üyeleri, yapılan açıklamanın ardından hazırladıkları dilekçeyle mahkemeye başvurdu.

CHP VE TÜKETİCİLER BİRLİĞİ METROBÜS ZAMMINI YARGIYA TAŞIDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 13:11:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 15:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?