4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Metrobüs'e binen hava atıyor

Avcılar-Zincirlikuyu hattında sefere başlayan metrobüsün ilk gününde VATAN muhabirleri Tülay Şubatlı ve Öge Demirkan, Avcılar’dan aynı anda hareket etti.

Okulların açıldığı ilk gün İstanbul’da trafik arapsaçına dönerdi. Yine bazı bölgelerde döndü ama bir yol var ki yağ gibi akıp gitti. Üstelik bu yolda vatandaşlar otobüsle seyahat etti ve hiç trafiğe takılmadı. Bu İstanbul’un yeni yeni tanışmaya başladığı ’Metrobüs’tü.

Avcılar-Topkapı arasında geçen yıl uygulamaya giren metrobüs yaklaşık 20 kilometrelik mesafeyi 22 dakikada alıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaz boyu süren yoğun çalışmanın ardından metrobüs hattını Zincirlikuyu’ya kadar uzattı ve dün ilk sefer başladı. Biz de VATAN ekibi olarak ilk gününde metrobüsü deneyelim, gerçekten iddia edildiği gibi 1 saat süren Avcılar’dan Zincirlikuyu’ya 38 dakikada nasıl gidiliyor görelim istedik.

150 OTOBÜS SEFERDE

Otomobille mi yoksa metrobüsle mi daha çabuk gidip gitmediğimizi anlayabilmek yani bir kıyaslama yapabilmek Öge ile Avcılar’dan aynı anda hareket ettik. Saatlerimiz 7.30’u gösterdiğinde ben metrobüse, Öge ise gazetenin aracına bindi. Otobüs durağı ana baba günü, sıra hak getire. Minibüslerden inenler soluğu metrobüs duraklarında alıyor. 3 gün ücretsiz olduğu için turnikelerden geçenler hemen otobüse biniyor. Ayakta gitmek istemeyenler öbür otobüsü bekliyor. Ama öyle dakikalarca değil, sadece bir kaç saniye sonra diğer otobüs yanaşıyor durağa. Hattın Zincirlikuyu’ya uzatılmasıyla birlikte 50 olan otobüs sayısı 150’ye çıkarıldığı için otobüsler vızır vızır işliyor. Biz de Mert ile birine biniyoruz. İçerisi klimalı, serin... Ayakta yolcu var ama tıklım tıklım değil, rahat. Kimi gazete okuyor, kimi uyukluyor kim de dışarıda yan yolda ağır ağır ilerleyen otomobillere bakıyor.

Trafik çilesi

Avcılar’da 7:30’da başlayan otoyla yolculukta ilk sıkışıklık, Denizköşkler katılımında yaşandı. Ancak bu nokta aşıldıktan sonra trafik sıkışıklığı hiç yaşamadık. Saat 7:45’i gösterdiğinde ise Şirinevler’e ulaştık. Bir başka ifadeyle Avcılar’dan Şirinevler’e 15 dakikada geldik. Trafiğe ’maşallah’ dememizin üzerinden bir kaç dakika geçmeden ’kabus geri mi döndü’ demeye başladık. Çünkü Zeytinburnu ve Ambarlı girişlerinde trafik yoğunluğu arttı. Topkapı sapağına geldiğimizde saat 8:07’yi gösteriyordu. Bu noktadan sonra yoğunluk en üst düzeye çıktı.

METROBÜS MERAKLILARI

Peki trafik yine yoğunlaştı? Aslında bunun iki nedeni var. Birincisi E-5’e katılımın olduğu yerlerde yoğunluk yaşanıyordu. İkinci neden ise metrobüsün kendisiydi. Çünkü İstanbullular metrobüsü merak ediyor ve gözlerini bu yoldan ayıramıyordu. Zincirlikuyu’ya vardığımızda ise saat 8:33’ü gösteriyordu. 30 kilometrelik yolu tam 63 dakikada tamamladık.

Vatan
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:50:05
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 10:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?