6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Metrobüs'e yeni istasyonlar geliyor

Metrobüs istasyonlarında modernleşme çalışmalarına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni projeyi ilk olarak inşa edilecek Beşyol Metrobüs İstasyonu'nda uygulayacak. Yapılacak istasyonla üniversite, Polis Okulu ve Küçükçekmece halkının metrobüse erişimi kolaylaşacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü tarafından projelendirilen Beşyol Metrobüs İstasyonu Sefaköy İstasyonu'na 600 metre, Florya İstasyonu'na ise 800 metre mesafede olacak. Yaya üstgeçidinden istasyona ulaşımı sağlamak amacıyla 14 metre genişliğinde, 45 metre uzunluğunda çelik bir platform yapılarak, birkaç noktadan bağlantı amaçlanıyor. 600 metrekarelik platform üzerinde sosyal alanlar için de yer sağlanıyor. Yeni yapılan üstgeçitte hem yan yol taraflarında hem de istasyon bölgesindeki asansörler sayesinde engelli vatandaşların bu hizmeti kullanması amaçlanıyor. Açıklamada, projesi tamamlanan istasyonun yakın bölgede bulunan üniversite, Polis Okulu ve Küçükçekmece halkının metrobüse erişimini kolaylaştıracağı ifade edilerek, şöyle denildi:

"Yaya sirkülasyonunu rahatlatmak amacıyla D-100 Kuzey yan yol tarafında Alageyik- Şehit Mahmut Ergül sokakları arası yayalaştırılmıştır. Metrobüs istasyonu projelendirilirken Küçükçekmece ilçesinin en önemli caddelerinden biri olan Reyhan Caddesi'nin D-100 ile bağlantısı da istasyona gelmeden sağlandı ve proje kapsamına alındı. Projenin ihalesi yapıldıktan sonra kısa sürede tamamlanacak."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 16:19:03
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 17:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?