4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Metroya Başbakan testi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy-Kartal Metrosu deneme seferinde makinist koltuğuna oturdu. Erdoğan, 1.6 milyar dolara mal olan 22 kilometrelik hattın bu yıl sonunda bitirileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Kadıköy-Kartal Metrosu deneme seferini yapmak için Kozyatağı İstasyonu'na geldi. Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da eşlik etti. Burada metro hattı hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra makinist koltuğuna oturan Başbakan Erdoğan, Kozyatağı'ndan Kartal Soğanlık'a kadar metronun deneme sürüşünü yaklaşık 25 dakikada tamamladı.

22 kilometrelik Kadıköy-Kartal hattının 1.6 milyar dolara mal olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kaynarca'ya kadar 24.5 kilometre olacak ve o da yaklaşık 1.9 milyar dolara bitirilecek. Bugün test sürüşünü yapıyoruz. Bu özellikle kitle taşımacılığında büyük bir rahatlama getirecek. Zira günde burada 1 milyon vatandaş taşınacak. Bu bakımdan çok önemli. Burada yol güvenliği ve emniyeti var. Bir de şu saatte binerim, şu saatte inerim, hedefte çok büyük rahatlık var. İstanbul'un yoğun ulaşımında bir minibüse binseniz ya da kendi otomobilinizle gitseniz belirlediğiniz yere belirlediğiniz saatte ulaşmanız mümkün olmuyor ama şu anda burada özellikle Metrobüs ile bunu birleştirdiğimizde çok daha kısa zamanda Taksim'e kadar ulaşma imkanı olacak. Marmaray bitince bu çok daha kısa sürede tamamlayacağımız bir süreç olacak. İstanbul bütün bu yatırımlarla kendini buluyor, tarihi ile çok farklı bir zenginliğe ulaşıyor. Dünya turizminde de cazibe merkezi olmanın altyapılarını bu ataklarla gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Hattın yol sonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin metrobüslerin 5 yıl sonra yetersiz kalacağı ve Anadolu yakasına da metro yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine ''Bunlar geçiş dönemidir, geçiş tedbirleridir. Bahçelievler'de planlanan ve adım atılacak bir metro olayı söz konusu. İstanbul metro sistemi içinde en uzun noktada ulaşım neyse bunları gerçekleştirecek. Bunlardan bir tanesi Anadolu yakasında Üsküdar'dan Ümraniye'ye ve Çekmeköy'e kadar devam eden bir çalışmamız da var'' diye yanıtladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 19:41:05
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 10:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?