6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Mevlana türbesinde 3 boyutlu gezi

HZ. MEVLANA'NIN TÜRBESİ 3 BOYUTLU SANAL ZİYARETE AÇILDI

Google Earth taban programını kullanarak, 3 boyutlu sektörel bir rehber hizmeti sunan ve bu özelliğiyle dünyada tek olan 3DLocationEarth.com, düşüncüleri, yaşama bakışı ve öğretileriyle insanlığa örnek olmuş en önemli değerlerimizin başında gelen Mevlana Celaddin-i Rumi'nin türbesini de 3. boyuta taşıdı.

Hz.Mevlana'nın 737. vuslat yıldönümü dolayısıyla hayata geçirilen uygulama sayesinde, Mevlana'nın Konya'daki türbesi, http://www.3dlocationearth.com/mevlanamuzesi linkinden 3 boyutlu olarak görülebilirken, birkaç gün içerisinde de Google Earth üzerinden ziyaret edilebilecek.

Bu çok özel uygulama, Hz. Mevlana'nın 737. vuslat yıldönümü münasebetiyle, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün direktifleriyle 3DLocationEarth.com tarafından hayata geçirildi. Bu sayede Hz. Mevlana Türbesi, bulunduğu bölge, geliş-gidiş güzergahları, ulaşım alternatifleri ve gerçeğiyle birebir özellikteki tüm iç ve dış detaylarıyla birkaç gün içerisinde Google Earth üzerinden 3 boyutlu olarak görülebilecek. Uygulama ile artık sadece Türk halkı değil, dünya genelindeki yaklaşık 500 milyon Google Earth kullanıcısı, internete girdiğinde Hz. Mevlana'nın türbesini sanal olarak ziyaret edebilecek.

Türkiye'nin ve dünyanın 3 boyutlu tek sektör rehberi 3DLocationEarth.com, bundan önce de Topkapı ve Dolmabahçe Sarayları, Sultanahmet Camii ve Sultanahmet Medyanı, Mısır Çarşısı, Yedikule Zindanları, Rumeli Hisarı, Galata Kulesi ve Kızkulesi, Efes Antik Tiyatro, Aspendos ve Mersin Kız Kalesi gibi ülkemizin pek çok önemli tarihi ve kültürel eserini Google Earth üzerine konumlandırarak tüm dünyanın ziyaretine açmıştı.

3DLocationEarth.com'un 3 boyutlu olarak modelleyip, Google Earth üzerinden haritadaki gerçek yerine konumlandırdığı Hz. Mevlana türbesi http://www.3dlocationearth.com/mevlanamuzesi linkinden görülebilecek.

HZ. MEVLANA'NIN TÜRBESİ 3 BOYUTLU SANAL ZİYARETE AÇILDI
HZ. MEVLANA'NIN TÜRBESİ 3 BOYUTLU SANAL ZİYARETE AÇILDI
HZ. MEVLANA'NIN TÜRBESİ 3 BOYUTLU SANAL ZİYARETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 16:47:04
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 20:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?