4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Mevlevihane bekçisini vurdular

Beyoğlu'nda Sütlüce Mevlevihane'si olarak bilinen Elif Efendi Tekkesi'nin güvenlik görevlisi, kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahla vurularak yaralandı. Kalçasından yaralanan görevli, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay saat 23.30 sıralarında Sütlüce, Elif Efendi Sokak üzerinde bulunan Sütlüce Mevlevihanesi'nin önünde meydana geldi. İddialara göre, tekkenin gece bekçisi Ertan Dindar (45), gece yarısı kimliği meçhul bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Dindar'ın, Mevlevihane'nin çevresinde devriye görevi yaptığı sırada sokakta dolaşan henüz kimliği belirlenemeyen bir şahsın silahlı saldırısına uğradı. Saldırganın silahından çıkan tek kurşunla kalçasından vurulan güvenlik görevlisi,

yaralandıktan sonra kendini tekkenin avlusuna atarak saldırganın elinden kurtuldu. Kanlar içerisinde yere yığılan bekçi, o sırada içeride bulunan gündüz bekçisi Yunus Yıldırım'dan yardım istedi. Yıldırım, yaralı arkadaşı için olay yerine hemen sağlık ekibi ve polis istedi.

Yaralanan bekçinin ilk müdahalesi olay yerinde yapılırken, ardından ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Dindar'ın sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olay yerinde inceleme yapan emniyet güçleri, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 11:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?