6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Mevlit yemeği 150 kişiyi zehirledi

Bağcılar'da katıldıkları bir mevlitte tavuk yiyen, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 150'yi aşkın kişi zehirlendi. Yemeğin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırılan vatandaşlar tedavi altına alındılar.

Alınan bilgilere göre, Demirkapı Mahallesi Osmanoğlu Caddesi'nde mevlit düzenleyen Yaşar Karaduman, saat 15.00-16.00 sıralarında misafirlerine tavuklu pilav ve ayran ikram etti. Çoğu kadın ve çocuktan oluşan 150'nin üstünde misafir, burada yedikleri tavuktan zehirlendi. Yemeği yiyen şahıslar bir süre sonra rahatsızlandılar. Zehirlenenler ambulanslar ve kendi araçlarıyla çevredeki hastanelere sevk edildiler. Tedavi altına alınan şahısların mideleri yıkandı ve serum takıldı. Yoğunluk nedeniyle Bağcılar

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sedyelerine 2'şer kişi yatmak zorunda kaldı. Acil servisin doktorları zehirlenenlere müdahale etmekte güçlük çektiler. Olay nedeniyle zehirlenenlerin sağlık durumlarında önemli bir sorun olmadığı öğrenildi.

Zehirlenenlerin hastaneye yatırılmasının ardından yakınları hastanelere akın ettiler. Mahallede bir kişinin mevlit düzenlediğini ve eşi ve çocuklarının düzenlenen mevlitte zehirlendiğini belirten Mücahit Kara, "Tavuk, pilav ve ayran dağıtılmış. Yedikleri tavuktan zehirlenmişler. Yenen tavuktan alınan örnek hastaneye getirildi ve doktorlar zehirlenmenin tavuktan kaynaklandığını dile getirdiler. Ailem şu anda acil serviste tedavi altında. 150 kişinin üstünde mahalleli hastanelerde" diye konuştu.

Tavuğun Bağcılar Çiftlik'te bir marketten alındığını belirten başka bir vatandaş ise, yaşananlara tepki gösterdi. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini dile getiren tepkili vatandaş, tavuğu satanlara dava açacaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 02:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?