7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Mezar soyguncuları iş başında

Mustafa Halveti Türbesi içinde bulunan mezarlardan biri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce açıldı. Polis şüphelendiği bir kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 02.30 sıralarında Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi Tekke Bayırı Sokak üzerinde bulunan Mustafa Halveti Türbesi'nde meydana geldi.

Gece yarısı türbenin içinden kazma kürek seslerinin geldiğini duyan mahalle sakinlerinin polise ihbar etmesi üzerine Kartal Önleyici Hizmetler Büro Amirliğine bağlı polis ekipleri olay yerine geldi.

Türbe içinde bulunan mezarlardan birinin kazıldığını gören ve çukurun içinde kazma, kürek ve el feneri bulan polis ekipleri türbenin içinde arama yaptı. Türbenin içinde kimseyi bulamayan polis ekipleri civarda geniş çaplı arama ve uygulama başlattı. Çarşı Mahallesi'nin sokaklarında da devam eden aramalarda eli çamurlu bir kişi polisin şüphelenmesi üzerine durduruldu. Polis şüphelendiği K. G. isimli bir kişiyi gözaltına aldı.

Olay Yeri İnceleme Ekipleri açılan mezar ve civarında inceleme başlattı. Kazma, kürek kova ve el feneri üzerinde, parmak izi topladı.

Cep telefonunda mezar fotoğrafları bulunduğu belirtilen Korkmaz Genç isimli zanlı Yakacık Polis Merkezi'ne götürülürken polisin olayla ilgili başlattığı geniş çaplı araştırma ve inceleme sürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2010 Pazar 15:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?