4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

MHP lideri partililerle bayramlaştı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "Kim ne kömür dağıtırsa dağıtsın, kim ne makarna verirse versin, hepsi İstanbul'da yaşayanlar için helal olsun. Sizi 40 yıllık mücadelede iç ve dış odaklar yıldıramadı da bir kömüre mi boyun eğeceksiniz, bir makarnaya mı eyvallah diyeceksiniz?" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Wow Otel'de düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Salonu dolduran partililere seslenen konuşan Bahçeli, Kurban Bayramı'nın, Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik sorunlarının ağırlaştığı bir dönemde idrak edildiğini belirterek, "Dolayısıyla geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu bayramda da milletimiz hüzünlü bir bayram kutlamaktadır. Son küresel krizin ülkemiz üstündeki etkileri sonucu bu bayram öncesinde milyonlarca işsiz insanımıza ilave olarak hasbel kader bir iş sahibi olmuş olan insanların reel sektörde doğan kriz sonucu işlerinden çıkartılmış olarak bayram sabahı evlerinde ailesiyle baş başa kaldığında hangi duygular içerisinde olduğunu sayın Başbakan da idrak etmelidir" dedi.

2009 yılının hem MHP hem de millet için çok önemli bir yıl olduğunu anlatan Bahçeli, "2009 yılının 8-9 Şubat 1969 yılıyla ilişkilendirdiğimizde MHP'nin Türk siyasi hayatında varoluşunun 40`ıncı yılını kutlayacağız" diye konuştu.

Bahçeli, İstanbul'un artık MHP tarafından yönetilme zamanının geldiğini belirterek, parti teşkilatındakilerin belediye seçimleri ve milletvekilliği genel seçimlerine çok iyi hazırlanması, sarılmalı ve kazanabilmek için her türlü gayreti ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

Partililerin önce kendisinin inanması gerektiğini anlatan Bahçeli, "Sonra teşkilatını, sonra da İstanbul'u inandırmalı. Kim ne kömür dağıtırsa dağıtsın, kim ne makarna verirse versin, hepsi İstanbul`da yaşayanlar için helal olsun. Ama yokluk ve yoksulluk içinde kalan, kömüre, makarnaya, ekmeğe, aşa, pirince, yağa mecbur kalan insanlarımız gibi siyasi bir mücadeleyi lider bir ülke olarak hedeflemiş insanların bu dağıtımlar karşısında kendisinin de mahkum olması, ezilmesi kabul edilemez. Bunlar böyle yapıyor, şöyle yapıyor, bu şartlarda biz nasıl olacak da seçimi kazanacağız gibi bir aşağılık kompleksine düşenler varsa şu andan itibaren görevini terk etsin. Sizi 40 yıllık mücadelede iç ve dış odaklar yıldıramadı da bir kömüre mi boyun eğeceksiniz, bir makarnaya mı eyvallah diyeceksiniz. İstanbul`da kim ne yaparsa yapsın, hangi adaletsizliği yaparsa yapsın, hangi medyayı kullanırsa kullansın hepsinden daha güçlü olarak sizler varsınız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 17:50:58
Güncelleme :10 Aralık 2008 Çarşamba 17:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?