30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

MHP ve AKP slogan için kapıştı!

MHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Rüstem Fırat’ın artan oyları AK Parti kanadını kara kara düşündürürken, bir de MHP’nin kullandığı sloganın AK Parti tarafından kullanılması tartışmalara neden oldu.

‘Sen Beyoğlu’sun’ sloganıyla uzun süredir çalışmalarını devam ettiren MHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Rüstem Fırat, şimdi AK Parti’ye dava açmaya hazırlanıyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan MHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Rüstem Fırat, “Milliyetçi Hareket Partisi Beyoğlu İlçe Teşkilatı olarak Mart 2009 mahalli idareler seçimleri için 1 yıl önce, Mart 2008'de belediye başkan adayımızı belirledik ve çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımıza 1 yıl önce başlamamızın sebebi, Beyoğlu gibi karmaşık yapıya sahip bir ilçenin ihtiyaçlarını belirlemek, doğru stratejiyi oluşturmak, gerçekçi ve ayakları yere basan projeler üretebilmektir. İnsanları siyasi tercihlerden öte, sosyal ortak noktalarda birleştirebilmek için geliştirdiğimiz kampanyamıza SEN BEYOĞLU'SUN ismini koyduk. 1 yıldır SEN BEYOĞLU'SUN sloganı ile yürüttüğümüz kampanyamızı BİZ BEYOĞLU'YUZ, BEN BEYOĞLU'YUM diyerek yorumladık” dedi.

Bu sloganın 140.000 basılı El broşürü, afiş, araç kokusu, steackerlar, araç giydirme, vitrin materyalleri, promosyon malzemelerinde yer aldığını vurgulayan Fırat, “Tüm bunların yanında 1 yıl önce isim hakkı alınmış ve 4 aydır interaktif olarak kullanıma açık bulunan www.senbeyoglusun.com internet sitesi bunun en büyük kanıtıdır. Kendi alanlarında uzman 3 reklam ajansı ile yürütülen profesyonel seçim kampanyamızda kullandığımız SEN BEYOĞLU'SUN sloganı, 20 gündür AKP genel merkezi tarafından SEN TÜRKİYE'SİN söylemiyle birebir kopyalanarak kullanılmaya başlandı. İktidar partisi AKP daha da ileri giderek, Beyoğlu'nda yürüttüğü seçim kampanyasında da SEN BEYOĞLU'SUN diyerek çirkin bir intiale imza attı” şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 23:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?