7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Milli Eğitim Bakanı'ndan Müjde

Çelik, "Tüm okullarımıza bilgi teknolojisi götüreceğiz. Kırk üç bin okulumuza internet bağlantısı yapıyoruz. Okullara bilgisayar bağışı yapmak isteyen hayırseverlerden KDV almayacağız" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, kampanyanın il koordinatörlerinin yanısıra, il milli eğitim müdürleri, birçok ilin valisi ve hayırveserler katıldı. Sunuculuğunu Tayfun Talipoğlu'nun yaptığı törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, henüz birinci yılını dolduran kampanyada başarıyı yakalamış olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Bu başarının devamını dilediğini belirten Çelik, "Her yıl 1 milyon 300 bin yavrumuz okula başlıyor. Medeni bir kalkınış gayretinde olan Türkiye'nin, eğitimi ihmal etmesi düşünülemez" diye konuştu. Eğitim sorunlarına sadece devlet imkanlarıyla yaklaşılmaması gerektiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"ABD'de bile eğitim sorunları sadece devlet imkanlarıyla çözülmüyor. Türkiye'de sosyal devlet kavramını henüz oturtamadık. Fakat Türk milleti, sosyal bir millettir. Eğitime katkıda bulunmak için çok zengin olmaya gerek yok. Azdan az vermeyen, çokdan da çok veremez. Bize adam olmayan zengindense, zengin olmayan adam lazım. Yaklaşmasını, teşvik etmesini biliyorsanız, Türkiye'de eğitime destek olacak çok insan var."

"Önümüzde Takoz Var"

'Eğitime %100 Destek Kampanyası' nın önünde bazı engeller bulunduğuna değinen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bu işin önünde takoz olanlar varsa, elbette gereken yapılacaktır. İhale Yasası, önümüzdeki en büyük engellerden biridir. İhale sürelerinin çok uzun zaman alması, bizi zor duruma sokuyor" dedi.

Muammer Güler: Doyduğunuz yerleri unutmayın

İstanbul Valisi Muammer Güler de kampanyaya belediyelerin büyük destek verdiğini ifade etti. Belediye başkanlarına teşekkür eden Güler, hayırseverlere seslenerek, "Doğduğunuz yerlerin yanısıra, doyduğunuz yerleri de unutmayın. İstanbul'u ihmal etmeyelim" diye konuştu. Hayırseverlerin paylaşma duygusunu en iyi şekilde ortaya koyduklarını dile getiren Güler, "Eğitim en önemli hedefimizdir" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, hayırseverleri sahneye davet ederek, toplu fotoğraf çektirdi. Bakan Çelik, törenden sonra fuaye’ye geçerek, standlarında kampanya çerçevesinde yapılan faaliyetlere ilişkin bröşür ve kitapçıkları sergileyen il koordinatörleri ve milli eğitim müdürleri ile tek tek görüştü.

Kampanyada Son Durum

Yeni Okul Sayısı:  404 Adet (5986 Derslik)
Ek Bina ve Diğer Yapı: 188 Adet (1041 Derslik)
Yapılan Toplam Derslik Sayısı: 7027 adet
Onarım: 149
Donanım: 199
Üniversite: 5
Bağışlanan arsa: 191 bin 2 metrekare 

Kenthaber-Müjgan Akkuş/Ayhan Buz/Foto:Salih Ak
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 15:28:52
Güncelleme :24 Eylül 2004 Cuma 18:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?