2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Milli Eğitim Müdürü mescidi savundu

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Bağcılar'daki bir lisenin bir odasının mescit haline getirildiği iddialarına ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldığını anımsatarak, “Yanlış bir uygulama değil, ama artık o araştırma neticesinde ortaya çıkar” dedi.

Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bağcılar'daki bir lisede eğitim gören bazı öğrencilerin okulun bodrum katında yer alan bir odada namaz kıldıklarına ilişkin haberlerin basında yer alması üzerine 2 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.

Müfettişlerin okuldaki incelemelere devam ettiklerini belirten Özer, “İddia edilen hususların doğru olup olmadığını müfettişler kanalıyla incelemeye aldık” dedi.

Özer, okulda bir mescidin olmadığını, böyle bir talebin de bulunmadığını ifade ederek, “Bir odaya toplu olarak gitmişler. Din ve vicdan özgürlüğüyle ilgili bir durum. Şu anda iddia edilen hususları inceletiyoruz. Basında yer alan görüntüler de var. Bunu ben de seyrettim. Gerçekleri araştırmak için inceleme yapmak lazım. Ortaya atılan iddialar doğru mu, değil mi diye. Müfettişler şu anda okulda. Onlara benim seyrettiğim CD'yi de verdim. Bu CD'ye göre icraat yapacaklar” diye konuştu.

Özer, okuldaki görüntülere ilişkin olarak da “Bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü var. İbadet yapacak olan kişi ibadetini yapar, ama ibadet yapılan yer temiz olmalıdır. Yanlış bir uygulama değil, ama artık o araştırma neticesinde ortaya çıkar” dedi. 

Önceki Haber

MEB'den lise'ye soruşturma

Milli Eğitim Bakanlığı Bağcılar’daki lise ile ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Bağcılar Lisesinde bir odanın mescit haline getirildiği iddialarına ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdi. MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli talimatın verildiği kaydedildi. 

Açıklamada, şöyle denildi: “İstanbul Bağcılar Lisesi'nde bazı öğrencilerin okulun bodrum katında yer alan bir odada namaz kıldıklarına ilişkin haberlerin basında yer alması Bakanlığımız tarafından değerlendirilmiş ve İstanbul İl Mİlli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli talimatlar verilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır




AA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 15:59:24
Güncelleme :31 Mayıs 2007 Perşembe 16:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?