6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Milli güreşçiye çiçekli karşılama

DÜNYA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİYE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil dalında 74 kiloda altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu olan milli güreşçi Selçuk Çebi yurda döndü.

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla 15.35 sıralarında Moskova'dan İstanbul'a gelen milli güreşçiyi Atatürk Havalimanı'nda eşi Kübra Çebi, oğlu Yusuf Çebi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) güreş takımı oyuncuları tarafından çiçeklerle karşılandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan milli güreşçi Selçuk Çebi, "Buradan öncelikle tüm Türkiye'nin bayramını kutluyorum. Geçen yıl bir dünya şampiyonluğu almıştık. Bu yılda bu şampiyonluğu aldık. Eski tarihimize baktığımız zaman 47 yıl sonra üst üste ikinci

kez dünya şampiyonluğunu kazanan ikinci kişiymişiz. Bunu da hocalarımdan öğrendim. Bundan önce milli takım olarak, yönetim olarak, federasyon olarak iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Madalyamızın ülkemize çifte bayram yaşatmasını istiyoruz. Aynı zamanda bu arada ülke olarak sporda çok başarılara imza attık. Futbolda güzel başarılara imza attık, basketbolda tarih yazıyoruz. İnşallah hep böyle gideriz ve ülkemizin adını hep yukarılarda taşırız. Buradan basketbol milli takımımıza başarılar diliyorum. İnşallah

onlarda dünya şampiyonu olurlar" dedi.

Hedefleri hakkında bilgi veren Selçuk Çebi, "Bundan sonraki hedefimiz İstanbul'da ev sahipliği yapacağımız 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olmak. Bu bizim için çok önemli. İki sene üst üste duble yaptık. Allah nasip ederse futbol tabiri ile hat-trick yapmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Geçen yıl düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu olan milli güreşçi Selçuk Çebi, Türk güreş tarihine 47 yıl sonra üst üste iki kez dünya şampiyonu olan ikinci milli sporcu olarak adını yazdırdı.

DÜNYA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİYE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA
DÜNYA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİYE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA
DÜNYA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİYE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 17:09:02
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 18:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?