3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Milyoner Fuarı'nı 9 bin kişi gezdi

Dünyanın en lüks Fuarı Millionaire Fair, CNR Ekspo Fuarcılık ve GIJRATH Media Group işbirliği ile 30 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında, 1000'i yabancı toplam 9 bin ziyaretçiyi ağırladı. 

Millionaire Fair'de, haute couture ve moda markalarından, milyar dolarlık emlak projelerine, saat ve mücevherlerden, ünlü otel zincirlerine kadar dünya genelinde 220 milyar dolar büyüklüğe erişen lüks tüketim ürünleri pazarının seçkin markaları sergilendi. 

Millionaire Fair'e, Dubai, Bahreyn, Katar gibi Ortadoğu ülkelerinden, Yunanistan, Bulgaristan, Suriye gibi komşu ülkelerden, Rusya, Makedonya, Kosova, Ukrayna, İngiltere, İspanya, İsviçre, Hollanda, Avusturya gibi Avrupa ülkelerinden çok özel ziyaretçiler katıldı. 

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in moda danışmanı Özgür Tuna, Hollanda Kraliçesi Beatrix'in dünyaca ünlü haute couture moda danışmanı Sheila de Vries de fuarı ziyaret eden VIP'ler arasında yer aldı. 

Ayrıca İngiltere, Hollanda, Avusturya, İran ve Yunanistan'dan basın mensupları da fuar için özel olarak İstanbul'a geldiler. 20 bin m2 alanda gerçekleşen Millionaire Fair'e, 222 marka en lüks ürünleri ile katıldı. 

CNR Ekspo Genel Müdürü Rüştü Barkay, fuarın çok büyük ilgi gördüğünü, ziyaretçi sayısının yaşanan ekonomik krize rağmen beklediklerinin çok üzerinde olduğunu ve fuara gelen yerli ve yabancı ziyaretçi gruplarının çok verimli anlaşmalara imza attıklarını belirtti. 

Fuarın Hollandalı ortağı GIJRATH Media Group Başkanı Yves Gijrath ise yaşanan global krize ve ilk olmasına karşın fuarı çok başarılı bulduğunu belirterek, CNR'la yaptıkları bu işbirliğinden çok mutlu oloduklarının altını çizdi. 

Elegan Group, "lüks yaşamlara atılan imza" sloganıyla fuarda büyük sükse yaptı. Lüksü yaşamının her anında hissetmeyi tercih edenlere; havada, karada, denizde özel alternatifler sunan Elegan Group, fuarda tekne tutkunlarına Giant serisi, mobilyada rafine çizgiler arayanlara dünyaca ünlü ithal markalar, uçuşlarında hava taksi ayrıcalığı ile seyahat etmek isteyenlere özel jetlerini tanıttı. 

Sertur Havacılığın, çok özel uçuşlar için tam donanımlı business jetler ve uçuşlarda kişiye özel yeme-içme tercihlerinin yer aldığı VIP Catering hizmeti büyük ilgi gördü.
Dünyaca ünlü Türk markası olan Moonday Yatları tarafından Hollanda Prensinin de sahip olduğu 100 bin Euro değerindeki motor yat deniz tutkunlarının ilgi odağı oldu. Fuar için özel olarak Boybeyi Mücevher standına davet edilen Brezilyalı top model Michelle Dantas'ın güzelliği Mete Boybeyi'nin taktığı pırlanta taç ile tekrar tescillendi. 48.000 dolar değerindeki 589 adet pırlanta taşıyan özel dizayn taç özellikle yabancı ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. 

Adaboard Yatçılığın Rus milyarder Abromoviç'e özel olarak dizayn ettiği 190 bin Euro değerindeki deniz limuzini lakaplı özel tekne fuarın en ilgi gören standı oldu. 

Has Halı'nın el yapımı, 2 milyon USD değerinde,17 milyon 199 bin düğümle 4,5 yılda ipek ve altından dokunan paha biçilemez Kainat Halısı görenleri kendine hayran bıraktı. Topal Mücevherat'ın ünlü Irak'lı ressam Souadad Kandemir ile hazırladığı çok özel koleksiyonu ve 2,5 milyon dolar değerinde Burma Yakutu'nu sergilediği stant ise yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. 

Fuarda, Prestige Dış Ticaret'in fuara özel ürünleri arasında 66 bin euro değerindeki Faberge Koleksiyonundan bir parça ve Lladro'dan 10 bin-40 bin Euro arasında değişen fiyatlarda porselen objeler yer aldı. 

Ünlü F1 pilotu Michael Schumacher'in Dubai kıyısında kendi adını taşıyan adasında yapılacak olan gayrimenkul projesinin lansmanı da bu fuarda gerçekleşti. Premier Group Başkanı Wilhelm F. Feber'in katıldığı basın toplantısı ve kokteyl fuarın ilk günü 19.30 da firmanın standında büyük ilgi ile gerçekleşti. Premier Group tarafından Dubai'den davet edilen 60 yabancı misafir de etkinliğe katılırken, fuara büyük ilgi gösterdi. 

James Bond'un arabası olarak bilinen 350 - 400 bin Euro değerindeki Aston Martin'in 2009 model DB9 serisi, 860 bin Euro değerindeki Bentley otomobil Türkiye'de ilk defa Millionaire Fair'da sergilenen ürünler arasında yer aldı.
Gala Gecesi için fuar içinde oluşturulan Reina Lounge'da ilk gece özel bir davet düzenlendi. Cemiyet ve iş dünyasından çok sayıda ünlü isimin katıldığı geceye 2 bin davetli katılırken, kokteyl prolonge sonrasında davetliler Miss Fashion TV 2008 Yarışmasını izlediler. 

Miss Fashion Tv Güzellik Yarışması'nın jurisini Demet Sabancı Çetin Doğan, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Vural Gökçaylı, Modacı Hakan Öztürk ve Fashion TV Gabriel Libowski oluşturdu. Juri: üçüncülüğe Litvanyalı Katrina Yasnabar'ı, ikinciliğe Polonyalı Natalia Chmielik'i, birinciliğe ise Jaelle Bachot'u seçerken, juri özel ödülünü ise Bosnalı İnaida İbrahimoviç aldı. 

Gecede ayrıca, sahne sanatlarının en önemli topluluklarından tüm dünyanın ayakta alkışladığı Anadolu Ateşi'nin kendine has özel performansı sergilendi. Sebestian Trucco'nun son saç ve makyaj trendlerinin yansıttığı ilginç şovla devam eden gece Reina Lounge'daki after party ile son buldu. 

1 Kasım Cumartesi, Millionaire Fair'in üçüncü gününde ise, 18 ulustan 18 gelin ve damat'ın ulusal gelinlik ve damatlık ile ülkelerini temsil ettikleri bir etkinlik gerçekleşti. Dünyada ilk kez düzenlenen "Ulusların Düğünü" isimli etkinliğe, Almanya, İtalya, Fransa ve Japonya gibi dünyanın dört bir yanından özel davetliler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 14:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?