20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Mimarlık olimpiyatları başlıyor


İstanbul’da gerçekleştirilecek kongre hazırlıkları, bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda, 3 – 7 Temmuz tarihlerindeki gerçekleşecek kongrede yapılacak etkinlikler de anlatıldı.

Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci, UIA (Dünya Mimarlık Kongresi) 2005 İstanbul Kongresi Başkanı Süha Özkan, Organizasyon Komitesi Kongre İdari - Mali Yöneticisi Şefik Onat, Organizasyon Komitesi Kongre Genel Sekreteri Fatih Söyler, İSEVV (İkon Turizm, Setur, Vip Turizm ve Visitur Konsorsiyumu) Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş da katıldı.

Dünya mimarları, İstanbul’daki çarpık yapılaşmayı da gündemlerine alacak. 8 bine yakın mimar, kentin, yapılan yanlışlıklardan kurtulabilmesi için reçete sunacak. Başkan Topbaş, kongreyi ‘Mimarlık Olimpiyatları’ olarak tanımladı. Kendisi de mimar olduğu için, kongrenin İstanbul’da düzenlenmesine ayrıca önem verdiğini belirten Topbaş, “Zaten, İstanbul gibi bir şehir dururken, başka bir kentte düzenlenemezdi. Gelen mimarlar, üç büyük medeniyetten izler taşıyan yapıtlarımızı yakından görecek. Mimar Sinan’ın eserlerini inceleyecek.

İstanbul’un izlerini, kendi projelerine de yansıtacaklar” diye konuştu.

Mehmet Arifoğlu - Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 17:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?