6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

MİMSAN yılın kobisi

ÇEVRE DOSTU FAALİYETLERİYLE BİLİNEN MİMSAN YILIN KOBİSİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

Sanayinin Çöpünden ve Bitkisel Atıklardan Elektrik Sağlayan, Baca Gazlarını Filtre Ederek Çevre Kirliliğini Önleyen MİMSAN "Yılın Kobisi" ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

İstanbul Ticaret Odası'nın Bu yıl 5'incisini düzenlediği, "Başarılı KOBİ Yarışması"nda (49 ili kapsayan 3. ve 4. Bölgenin) En İyi KOBİ'si seçilen MİMSAN, ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Mimsan Grup Genel Müdürü Ahmet İlhan; kriz döneminde bile birçok firmanın aksine istihdam kadrosunu arttırdığını ve başta elektrostatik baca olmak üzere enerji alanında yaptığı yüksek teknolojik Ar-Ge yatırımlarının bu ödülün alınmasında etkili olduğunu belirtti. Firmanın aldığı ödüle ilişkin yaptığı açıklamada, firmanın çalışmalarına değinen Ahmet İlhan, "Ülkemizin düşük kalorili kömürlerini hatta taşlarını yakabilen kazanlar üretiyoruz. Nitekim yerli kömürlerin ekonomiye kazandırılması için çalışıyoruz. Baca gazı kalitesinin iyileştirilmesi için ürettiğimiz filtreler var. Mimsan, milli ekonomiye bir şeyler vaad ediyor. Mimsan çevre için de bir şeyler vaad ediyor. Ülkenin teknolojisinin gelişmesi için de bir şeyler vaad ediyor" dedi.

İlhan ayrıca, Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirine atıfta bulunarak, Mimsan olarak,"Memleket isterim, Gök mavi, dal yeşil, enerji ucuz olsun" sloganı ile hareket ettiklerini kaydetti.

 

YERLİ KÖMÜRLERİ YAKAN İLK KAZAN

2000 yılından itibaren ürün portföyüne endüstriyel kazanları ekleyen MİMSAN, basit kalorifer kazanları yapmaktan çıkarak endüstriyel kazanları üretti. Böylece yerli kömürlerin yakılmasını sağlayan ilk kazanları ülkeye kazandırdı.

 

BİTKİSEL ATIKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİLDİ

Atıkların ekonomiye kazandırılması çalışmalarına başlayan Mimsan, bitkisel (Pamuk çekirdeği-kabuğu, ağaç kabuğu, ayçiceği kabuğu, çeltik) atıkların yakılarak elektrik elde edilmesini sağlayan kazanları üretti. Mimsan ayrıca 2008 yılından itibaren termik santral kazanları üretimine başladı ve Türkiye'de ilk kez bir yerli firma ve mühendisleri, bir termik santralinin kurulumunu gerçekleştirdi.

 

1 MİLYON TL'LİK AR-GE YATIRIMI

2010 yılında ise Ar-Ge çalışmaları için yaklaşık 1 milyon TL yatırım yapan firma, elektrostatik baca filtresini de portföyüne ekledi. Böylece, termik santraller, endüstri kazanlarının baca gazlarının emisyonlarının filtre edilerek çevre kirliliğinin önlenmesi sağlanmış oldu ve 2010 Yılın Kobisi olmaya hak kazandı.

ÇEVRE DOSTU FAALİYETLERİYLE BİLİNEN MİMSAN YILIN KOBİSİ ÖDÜLÜNÜ ALDI
ÇEVRE DOSTU FAALİYETLERİYLE BİLİNEN MİMSAN YILIN KOBİSİ ÖDÜLÜNÜ ALDI
ÇEVRE DOSTU FAALİYETLERİYLE BİLİNEN MİMSAN YILIN KOBİSİ ÖDÜLÜNÜ ALDI
ÇEVRE DOSTU FAALİYETLERİYLE BİLİNEN MİMSAN YILIN KOBİSİ ÖDÜLÜNÜ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 10:06:00
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 11:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?