20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Miniatürk’e göre Özdemir hala genel müdür

Star Medya Gurup Başkanı Cengiz Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü koltuğunu yaklaşık 8 ay önce bıraktı. Ancak, Kültür A.Ş.’ye bağlı Miniatürk’ün internet sitesine göre, Özdemir, hala kurumun başında genel müdür.

www.miniaturk.com.tr sitesinde, Cengiz Özdemir hala Kültür A.Ş, Genel Müdürü olarak görülüyor. Halbuki, bu makamı uzun süredir Hakan Bayer vekaleten yürütüyordu. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı bir operasyonla da Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, Genel Müdürlük koltuğuna oturmuştu.

Türkiye’nin özellikle tarihi eserlerinin vitrini olma iddiasındaki Miniatürk’ün internet sitesinin bu derece denetimsiz ve gündemi 7-8 ay geriden takip ediyor olması, genel müdürsüz yönetilen Kültür A..Ş’nin halini de gözler önüne seriyor. Bu durum, Topbaş’ın son operasyonunun ne derece haklı ve gerekli olduğunu da gösteriyor.

Bu arada Özdemir, aylar öncesindeki yazısında, Miniaturk’ü en iyi ifade edecek tanımlama, “Türkiye’nin Vitrini” iddiasında bulunmuş. Özdemir’in temennisi yerinde bir tanımlama, ancak Miniatürk ve Kültür A.Ş. yönetiminin gelişmeleri neredeyse bir yıl önceden takip etmesi, dikkat çekici.

Özdemir, yazısının devamında şu bilgileri vermiş: “Ülkemizin engin tarihi ve kültürel birikimini temsil eden yüzü aşkın eserin, bir sanatçı duyarlılığı ve estetik kaygısı ile yapılan 1/25 ölçekli maketleri, aynı özenle yapımı tamamlanan Miniaturk’te yerlerini almaya başladılar. Ülkemizin ilk minyatür kenti olan Miniaturk’ün inşaatı 2002 yılı sonunda tamamlanıyor. Ocak 2003 ise, Miniaturk’ün ziyaretçilerine kapılarını açacağı tarih olacak. Daha dün denilebilecek bir zaman önce, 30 Haziran 2001’de temeli atılan Miniaturk ile dünyadaki daha küçük örneklerinin yapım sürelerini karşılaştırdığımızda, bu kadar kısa sürede açılışını müjdeleyebilmek başkalarına hayal gibi gelebilse bile bizim için artık bir gerçeğin ifadesi. Üzerimizde keyifli bir yorgunluk taşıyor, İstanbul ve Türk kültürüne kalıcı bir eser kazandırmanın mutluluğunu hissediyoruz.”
Mehmet Arifoğlu - Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:47:47
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 11:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?