6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Minibüs hatları tarihi yarımada dışına

İstanbul’daki minibüs hatları tarihi yarımadanın dışına çıkarılacak. Minibüs işletmecilerinin tepkisine neden olan uygulama önümüzdeki yıllarda kentin tamamında raylı sistem ağını besleyecek biçimde yeniden düzenlenecek.

İstanbul’un minibüs hatları baştan sona revize ediliyor. Uygulama metro ve tramvayın devreye girdiği ya da gireceği her hatta aşama aşama uygulamaya konuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yeniden düzenlediği hatların başında da tarihi yarımadaya düzenlenen minibüs seferleri var.

Minibüs işletmecileri ise hatların yeniden düzenlenmesinden rahatsız. Çünkü kısalan mesafenin hem gelirlerini, hem de çalıştıkları hattın değerini düşürdüğünü iddia ediyorlar. Yolcular için önemli olan ise, gidilecek noktaya en ucuz ve hızlı yoldan ulaşabilmek.

Uygulamayı İstanbul’un tamamına yaymaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi de uygulamayı metro ya da tramvay geçişine uygun olarak düzenliyor.

Tarihi yarımada hangi bölgeleri kapsıyor?

Sarayburnu, Eminönü, Cankurtaran, Kumkapı, Sultanahmet, Beyazıd, Mahmudpaşa, Haliç kıyıları, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Eyüp ve eski adıyla Suriçi bölgesi tarihi yarımadanın sınırlarını çiziyor.

Sırada Anadolu yakası var

Avrupa yakasından sonra ise, sıra Anadolu yakasına gelecek. Belediyenin Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, Anadolu yakasındaki raylı sistemlerle entegre olarak minibüslerin elden geçirileceğini belirtiyor ve bu çerçevede Anadolu yakasındaki ikinci raylı sistem hattının ihale edildiğini söylüyor.

Metro çalışmalarıyla, hatların yeniden düzenlenmesi çalışmaları da eşgüdümlü olarak yürütülüyor.

Minibüs ve otobüs seferlerinin nihai plandaki tek işlevi metro geçmeyen yerleşim yerlerini metro geçen güzergahlarla buluşturmak olacak.
cnn türk
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 09:20:32
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 08:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?