30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Minibüs takla attı: 12 yaralı

Kağıthane'de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs bariyerlere çarparak takla attı. Minibüste taşıma kapasitesinden daha fazla yolcu bulunduğu öğrenilirken, kazada 12 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, kaza, Kağıthane Sadabad 1 Viyadüğü'nün çıkışında meydana geldi. Alibeyköy istikametine giden 34 DP 5683 plakalı minibüsün sürücüsü yağmur nedeniyle kayganlaşa yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. İçerisinde kapasitesinden daha fazla yolcu bulunduğu öğrenilen minibüs bariyerlere çarparak devrildi. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinden geçen vatandaşlar yaptı. Çevreden geçen vatandaşlar araç içerisindeki yaralıları çıkarmak için uğraştı. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, minibüsün içindeki yaralılara müdahale etti. Durumu iyi olan yaralılar da diğer yaralıların araçtan çıkarılarak ambulansa taşınmasına yardımcı oldu.

Kazayı gören bazı vatandaşlar ise yaralıları kendi araçlarıyla hastaneye götürdü. Araçtan çıkarılan yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere götürüldü. Kaza yapan araçta bulunan çocuklardan bir bazıları, "Olay bir anda oldu. Aracın kaydığını hissettik. Neye uğradığımızı şaşırdık" dedi.

Yüzü kanlar içinde olan minibüs şoförü ise kazadan sonra yakınlarını telefonla arayıp bilgi verdi. Kazanın nasıl meydana geldiğini anlayamadığını söyleyen minibüs şoförü, "Nişan programına gidiyorduk. Yağmurun da etkisiyle aracın hakimiyetini kaybedip bariyerlere çarptım. Daha sonra araç devrildi. Olay nasıl oldu anlayamadım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 16:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?