4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Minibüsler kaldırılmıyormuş!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı gazetelerde yer alan toplu ulaşım araçlarıyla ilgili çıkan haberler ve yorumların kamuoyunu yanlış yönlendirdiği belirtilerek, "İstanbul genelinde çalışan ticari minibüslerin kaldırılarak ilgili esnafın mağdur edilmesi söz konusu değildir" denildi.

Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyeleri tarafından ticari taksi plakası dağıtılacağı, bununla ilgili ihale yapılacağı, ihale öncesinde de ön kayıt bedeli yatırılması gerektiği" şeklinde haberler yayınlandığı belirtilerek, minibüslerin kaldırılacağı ve özel halk otobüslerinin başka hatlara kaydırılacağı gibi gerçek olmayan söylentilerle, ilgili esnaf gruplarının da tedirgin edildiği ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ticari taksi plakası verilmesiyle veya taksi plakası kiralanmasıyla ilgili yapılan hiçbir çalışma bulunmamaktadır. İlçe veya Belde Belediyelerinin ticari taksi plakası vermek ve bununla ilgili ihale yapma yetkileri yoktur. Bu yetki UKOME'dedir (Ulaşım Koordinasyon Merkezi). İstanbul genelinde çalışan ticari minibüslerin kaldırılarak ilgili esnafın mağdur edilmesi söz konusu değildir. Özel halk otobüslerinin başka hatlara kaydırılmasına yönelik bir çalışma
yapılmamaktadır. Taksi çağrı merkezleri konusunda esnafı mağdur edici uygulamalar yapılması söz konusu olamaz. Böyle bir çalışmada ilgili esnaf dernekleri, kuruluşlarının ve taksici esnafının görüşleri mutlaka alınır. İstanbul'da yasa gereği toplu ulaşım araçlarının her türlü tasarruf hakkı Büyükşehir Belediyesi ve UKOME'nin çalışmaları içindedir. Esnaf vatandaşlarımızın mağdur olacağı hiçbir uygulamanın yapılması söz konusu değildir. Bugüne kadar çalışmalarımız böyle devam etmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 13:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?