30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Minik Tuğba yarın Türkiye'de

İstanbul'a çalışmak için gelen Bangladeşli bir aile tarafından Ağustos 2007'de kaçırıldıktan sonra Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Şakir Torunlar'ın takibi sonucu kurtarılan 4 yaşındaki Tuğba Aksu yarın Türkiye'ye getiriliyor.

Minik Tuğba'nın Türkiye'ye getirilmesi için gerekli işlemler tamamlanırken, Aksu ailesi kızlarına yarın kavuşacaklarını söyledi. 16 aydır göremedikleri kızları ile telefonda konuştuklarını belirten baba Halil Aksu, "Kızım Türkçe'yi unutmuş. Sadece baba diyebiliyor. Bütün yetkililere teşekkür ediyorum bizi çocuğumuza kavuşturdular. Çocuğum geleceği için çok mutluyum" dedi.

Kızı Tuğba'nın sağlık durumunun iyi olduğu yönünde haber aldığını anlatan baba Aksu, "Bizd e kızım buraya gelince hastaneye götüreceğiz. Çok sevinçli ve mutluyum" diye konuştu.

Anne Gülten Aksu ise çocuğuna kavuşacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Ama hala inanamıyorum. Çocuğumun sesini duyamadım, ona sarılmadan inanamam. Ona sarıldığım zaman inanacağım. Ama çok mutluyum. Çocuğumu çok özledim. Ben kızıma gelinlik almıştım, düğünlere giderken giysin diye. Şimdi yine bir gelinlik aldık. Geldiği zaman gelinliği giydireceğim. Kızımı kaçırdıkları zaman saçları kızıma benzeyen bir oyuncak bebek almıştım. Onu koklayıp, öpüyorum. Aynı benim kızım gibi kokuyor" diye konuştu.

Konuşması sırasında baygınlık geçiren anne Gülten Aksu, kendine geldiği zaman ise kızını çok özlediğini söyledi. Aksu ailesini Fatih'teki evlerinde ziyaret eden Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özbilici de "Tuğba büyükelçilik tarafından bir yıl boyunca orada arandı. Daha sonra çocuk Bangladeş'te bir köyde bulundu. Çocuk şu anda büyükelçilikte. Tuğba'yı kaçıran ailenin ise gözaltına alındığını duyduk. Çocuk yarın elçiliğin tayin ettiği yetkililerle birlikte Türkiye'ye gelecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 18:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?