3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Minik yelkencilerin sertifika sevinci

Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kartal Belediyesi Yelken Yaz Okulu yeni mezunlarını verdi. 

Bülent Ecevit Kültür Merkezinde düzenlenen, Yaz Okulu'nun sertifika dağıtım törenine Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulüp Başkanı Somer Büyükakkuş, eğitimciler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. 2006 yılında Yacht Türkiye Dergisi tarafından 'Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi' olarak gösterilen Kartal Belediyesi Yelken Yaz Okulu'nda, minik yelkencilere uzman eğitimciler tarafından 21'er gün süren üç dönem boyunca teorik ve pratik bilgiler verildi. Üç haftalık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 8-13 yaş grubundaki 64 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı. 

Törenin açılışında bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, "Bu gibi eğitim programları ile yetenekli çocukları keşfetmek, onları vizyon sahibi ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek için çalışmalara devam edeceğiz" dedi. Dağlar, hedeflerinin, yelken sporunu gençlere sevdirip bu sporu Kartal'da yaygınlaştırmak olduğunu söyleyerek, "Amacımız, sporun her alanında örnek olmak ve gelecekte yalnız ülkemizin değil dünyanın da tanıdığı sporcular yetiştirmektir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından 64 minik yelkenci, sertifikalarını Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulüp Başkanı Somer Büyükakkuş'un elinden aldılar. Tören, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından verilen kokteylle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 19:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?