3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Minübüsler gitti trafik rahatladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Topkapı-Avcılar arasında inşa ettiği metrobus hattı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bu güzergahtaki minibüsler de çeşitli hatlara kaydırıldı ve E-5’in yan yollarındaki trafik sorunu çözülmüş oldu. E-5’de Topkapı-Avcılar arasında yan yollarda ciddi manada trafikte rahatlama gözleniyor. E–5 üzerinde Cevizlibağ, Merter, Bakırköy ve Şirinevler gibi trafik sıkışıklığının yoğun yaşandığı güzergahlar ile yan yollarda önemli bir aksaklık yaşanmadığı göze çarpıyor.

Minibüslerin E-5’ten çıkarılması ile ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar minibüsçülere ulaştı. Kararın ardından minibüslerin E-5’e girişi yasaklanırken, bu araçların duracağı yeni duraklar büyük ölçüde tamamlandı. 7 istasyonda da çalışmalar hızla sürüyor.

Topkapı-Avcılar arasında 22 hatta 62 güzergâhta bin 307 minibüs için yeni hat çalışması yapıldı. Ayrıca Sultançiftliği metrosunun çalışmalara başlamasının ardından bu güzergâh üzerindeki minibüs hatları içinde düzenleme yapıldı. Metrobüs ve Sultançiftliği güzergâhında çalışan bin 952 minibüsten bin 672’si kendi bölgelerinde oluşturulan dikey hatlara kaydırılırken 280 minibüste havuza alındı. Havuza sistemine alınan minibüsler de başka hatlara dağıtıldı. Havuza alınan minibüslerin 35’i yeni açılan Tavukçudere-Bahçelievler hattına alınırken, 195 araç Anadolu Yakası'na, 50 araç da Avrupa Yakası'ndaki hatlara dağıtıldı.

ibb
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 19:33:16
Güncelleme :14 Şubat 2008 Perşembe 20:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?