2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Mısır'da tatil şoku

Ramazan Bayramı tatillerini geçirmek üzere Mısır'a giden 12 kişi, hayal ettiklerinin aksine kabus dolu günler geçirdiğini iddia etti. Yaşadıklarını görüntülerle belgeleyen tatilzedeler, suların akmadığı bir otelde kaldıklarını, stres yüklenmiş olarak Türkiye'ye döndüklerini söyledi. 

Ramazan Bayramı tatillerini Mısır'da geçirmek üzere 3 gece 4 günlük bir paket satın alarak Kızıldeniz kenarındaki Sharmelsheikk kentine gidenler, kaldıkları otelde kabus gibi bir tatil yaptıklarını öne sürdü. 

Bakırköy'deki "More Travel" seyahat acentesinden daha önce Shereton Otel için rezervasyon yaptırdıklarını ancak gidecekleri otelin son anda değiştirildiğini iddia eden 12 kişi, Rauf Hotel'de yaşadıkları tüm olumsuzluklarını kamerayla belgeledi. Kirli kıyafetlerle müşteri önüne çıkan aşçıları, pislikten girilemeyecek kadar bakımsız otel havuzunu ve koridorlardaki çöp yığınlarını yanlarındaki kamerayla bir bir görüntüleyen tatilzedeler, birbirleriyle röportaj yapmayı da ihmal etmedi. 

Kendi kameralarına verdikleri röportajlarda, turu düzenleyen firma tarafından dolandırıldıklarını iddia eden tatilzedeler, "Gittiğimiz otelde çok hoş karşılanmadık. Türkiye'de böyle bir durumla karşılaşsaydık, en üst makamlardan problemimizi çözerdik. Suların akmamasından dolayı banyo yapamadık. Dinlenmek için gittiğimiz tatilden, stres yüklenmiş olarak geri döndük .Yiyecekler ve içecekler o kadar kirliydi ki, ilk defa bir tatilden kilo almadan geri geldik" dedi. 

Öte yandan, tatilzedelerin iddialarına karşılık olarak More Travel firma yetkilisi Günnur Ayar, İHA muhabirine şunları söyledi:
"Daha önce Shereton Otel için rezervasyon yaptıran müşterilerimize, son anda ki otel değişikliğini bildirdik. Son değişiklik üzerine gidecekleri Raouf Hotel hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları için bu otelin web adresini de verdik. Bunun üzerine rezervasyon yaptıran müşterilerimizden 9'u paralarının iadesini isteyerek geziden vazgeçti. Diğerleri de rezervasyon formlarını imzalayıp bize getirdiler. Müşterilerimizin şikayetleri ile yakından ilgileniyoruz. Biz kurumsal bir firmayız. Onların mağduriyetini asla istemeyiz. TÜRSAB'a bağlı bir şirket olarak yasal bütün yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 14:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fazile özkurt IP: 85.107.223.xxx Tarih : 11.11.2007 11:46:13

ben de aynı turda idim ...more travele gönderdiğim metin de ekte ..2007 ramazan bayramında firmanızla yaptığım 4 günlük sinir ve stresle başlayan başarısız ve beceriksiz amatör üniversite öğrencisi rehberlerinizle yaptığımız piramitler ve kahire geziniz,yeşil pasaort olmasına rağmen vize için 60 dolar istemeniz...tüm çevremdeki insanlara asla sizin gibi amatör tur ile yolculuk yapmamalarını söylüyorum ..kocaeli il turizm müdürlüğü ve kocaeli tüketiciyi koruma derneğine de şikayet dilekcemi verdim ...bunca yurt içi ve yurt dışı seyahatim oldu böyle plansız ,programsız, acamice ,gezeni soymaya çalışan tur görmedim...paramın da yarısının iadesini istiyorum..size ödediğim para ancak uçak parası ve pansiyon parası yeter...