30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Miting sabote edilmek istendi'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneşli'deki seçim programı sırasında çarşaflı bir partilinin tartaklanmasıyla ilgili olarak, "Mitingin sabote edilmesine yönelik bir girişimdi" dedi.

Kimsenin tartaklanmasından yana olmadıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, Anadolu yakasına sefere başlayacak olan metrobüs konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı kutladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Fes taktığı ziyaret sırasında dükkanları tek tek dolaşan ve büyük ilgi toplayan Kılıçdaroğlu, esnafla uzun süre sohbet etti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Güneşli'deki seçim programı sırasında çarşaflı bir partilinin tartaklanmasıyla ilgili olarak, "Çarşaflı bir bayan arkadaşımız seçim otobüsüne binmek istedi. Biz de otobüse aldık. Daha sonra otobüsten indi. Kendisinin CHP'li olduğuanlaşıldı. Olay bu. Bir provokasyon olup olmadığı konusunda kuşku var. Bu kuşku aydınlatılmış değil. Bu ayrıntıları söz konusu bayana sorarsanız, daha net bilgi alabilirsiniz. Kendisi farklı bir amaçla mı geldi, bunu bilmiyorum. Bir insan, sorunları ve dertleri olabilir. Anlatmak istediği şeyler olabilir. Kıyafetini değiştirmesinin kendince nedeni olabilir" dedi.

Kılıçdaroğlu olayı, mitingin sabote edilmesine yönelik bir girişim olarak değerlendirdi. Kimsenin tartaklanmasından yana olmadıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Bizim yaptığımız seçim çalışmasına farklı bir yaklaşımla geldi. Sanırım kendi düşüncesine göre de başarılı oldu. Biz kimsenin tartaklanmasından yana değiliz. Kılık kıyafeti ne olursa olsun tüm insanlar saygıdeğerdir. Tüm insanlara saygılı davranmak lazım. Benim görüşüm bu" diye konuştu.

"Tartaklayanlar hakkında işlem yapılacak mı?" sorusuna, "Onu partinin yönetimine soracaksınız" cevabını veren Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem Tosun'un 25 milyarlık tazminat davası açtığının hatırlatılması üzerine de, "Açabilir. Ne söyleyeceğini merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sorular üzerine son olarak metrobüsün Anadolu yakasına sefere başlayacak olmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Güzel bir proje. Bu çalışma dolayısıyla Topbaş'ı kutluyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 14:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?