30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Mitinge Ayna damgasını vurdu

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), Çağlayan'da düzenlediği "DTP'yi susturma, silahları sustur" mitinginde konuşan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Kürt sorununun ancak terörist başı Abdullah Öcalan ile yapılacak diyalogla çözüleceğini öne sürdü.

Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen mitinge DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Milletvekilleri Sabahat Tuncel, Hasip Kaplan, Bengi Yıldız, Aysel Tuğluk, Osman Özçelik, Hamit Geylani, Pervin Buldan ile ÖDP Milletvekili Ufuk Uras, KESK Başkanı Sami Evren katıldı. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açılığı mitingde alanı dolduran kalabalığa seslenen DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, "Bu süreç yakıcı bir süreç. Ama Kürt sorunu olduğunu kabul etmeleri de iyi. Bunun çözümü için bazı şartlar var. Hükümet bize PKK'ya ve Öcalan'a mesafeli 'dur' diyor. Sen böyle düşünüyorsun diye ben uymak zorunda değilim. Barışın iki tarafı olur ve iki tarafında muhatapları olur. Muhatap PKK ve Öcalan'dır. Biz bu yolda gerekirse canımızı veririz" diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, hapishanelerde bulunan arkadaşlarını selamlayarak başladığı konuşmasında, "Siz benim gibi zindanda olan birini milletvekili yaptınız. Bu iradenizle zindanları ve dağların kapılarını açacağız ve hepsini bu meydanlara indireceğiz. Eğer çözüm isteniyorsa, çözüm 'sayın' Abdullah Öcalan'dır" şeklinde konuştu.

DTP Eş Başkanı Emine Ayna ise konuşmasında, "İyi şeyler olmuyor. Şurada 1 Haziran'a çok az kaldı. PKK 1 Haziran'a kadar çatışmama kararı verildi. Ama buna rağmen 20 kara ve 7 hava operasyonu oldu. Bunun adı arkadan vurma değil de nedir? Bu süre içerisinde 12 asker, 6 köy korucusu ve 17 gerilla öldü. Eğer bu barış sürecine uyulsaydı bunlar ölmezdi" dedi.

Güneydoğu'daki mayınlı arazilerin temizlenmesi konusuna da değinen Ayna, "Buna paramız yetmez deniyor. Silah alırken paranız yetiyor, o silahlarla insanlar ölüyor, mayın temizlerken paranız yetmiyor mu ? O mayınların temizlenip, o toprakların bölge halkına verilmesi gerekir. CHP lideri Baykal, Güneydoğu'ya gidip, neden oy alamadığını görecekmiş. Sayın Baykal sen Kürt sorununa, terörist sorunu diye bakarsan bir oy bile alamazsın. CHP'de bir Kürt sorunu programı yapmış ama bu çözüm getirmez. Biz askerin yaptığı anayasayı tanımıyoruz. Çünkü o darbe sonrası yapıldı. Güney Afrika Mandela'ya terörist deniyordu. Ama sonra çözüm geldi ve lider oldu. Madem çözüm isteniyor, çözüm İmralı'daki Sayın Abdullah Öcalan ile diyalogdan geçer" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 18:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?