6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

MKP'nin istanbul sorumlusu yakalandı

TERÖR ÖRGÜTÜ MKP'NİN İSTANBUL SORUMLUSU YAKALANDI

Türkiye genelinde legal ve illegal alanlarda yeniden yapılanmaya hazırlanan MKP'nin (Maoist Komünist Partisi) İstanbul sorumlusu Rıfat kod adlı Ö.Ç. ve 8 üyesi yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, MKP (Maoist Komünist Partisi) terör örgütünün yurt dışında yapmış olduğu toplantı sonucunda İstanbul başta olmak üzere, Türkiye genelinde legal ve illegal alanlarda yeniden yapılanmaya karar verdiği ve bu kapsamda gerekli düzenleri yapmak üzere merkez komite üyesi bir örgüt mensubunun görevlendirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında örgütün görevlendirdiği Rıfat kod adlı Ö.Ç. takibe alındı. Terör örgütüne yönelik 31 Ocak 2009 günü İstanbul'un 6 ilçesinde 9 adrese, eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Müşterek yapılan operasyonlarda MKP (Maoist Komünist Partisi) terör örgütünün merkez komite üyesi olma, terör amaçlı öldürme, terör amaçlı örgüte üye olma, hükümlü/tutukluların ayaklanması suçlarından aranmakta olan Ö.Ç. ile birlikte toplam 9 şüpheli yakalandı. Yakalanan örgüt üyeleri ile birlikte, bilgisayar kasası, 2 adet hard disk, 4 adet flash bellek, 64 adet örgütsel kitap, bol miktarda örgütsel doküman, 54 adet CD ve DVD ele geçirildi. İfadeleri alınan zanlıların bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:28:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 12:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?