3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

MMG Kasım ayı çalışma toplantısı

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından düzenlenen Kasım ayı çalışma toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Büyükdede, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sabri Kaya, Genel Sekreter Yardımcıları Ümit Ünal ve Mehmet Özdemir'in katılımlarıyla bugün gerçekleştirildi. 

Verilen bilgiye göre İstanbul'da yapılan yatırımlar ve İl Genel Meclisi'nin çalışma yapısının ele alındığı toplantıda bir konuşma yapan MMG Genel Başkanı Murat Kalsın, İstanbul'un ekonomisi ve sosyal yapısıyla büyük bir şehir olmasının yanında sorunlarının da büyük olduğunu belirtti. Kalsın konuşmasında planlamanın şehirler için önemine değinerek, "İstanbul'da oluşan çarpık yapılaşmanın temelinde geçmişten gelen plansızlık yatmaktadır. Şehirlerimiz planlanmadan büyüdükleri için sorunlar da büyük olmuştur. Şunu unutmamalıyız ki plansızlık en kötü planlamadan daha kötüdür. Bunun için İstanbul'un planlarını yeniden gözden geçirmeli, İstanbul'u kurallı bir şehir haline getirmeliyiz" dedi. 

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Büyükdede de yaptığı konuşmada İstanbul'da birçok yatırımın altında imzalarının bulunduğuna dikkat çekerek, İstanbul için adeta bir parlamento gibi çalıştıklarını belirtti. Büyükdede, "Merkezi hükümet tarafından yapılan en önemli çalışma İl Özel İdaresi'nin sivilleştirilmesi olmuştur. Eskiden sembolik toplantılar yapan kurum bugün millet meclisi gibi çalışmaktadır. Meclis her ayın ilk haftası tam, bütçenin planlandığı Kasım ayında ise 20 gün toplanıyor. Meclisi oluşturan 225 üye sadece meclis çalışmalarına katılmıyor, aynı zamanda 20 ayrı ihtisas komisyonunda ve il encümeninde de görev almak zorundalar. Seçildikleri 32 ilçenin sorunlarını yakından izleyip bunları meclise taşıyorlar. Önergeler vererek mahalli ihtiyaçların bütçelendirilerek ihale edilip en kısa sürede giderilmesini sağlıyorlar" diye konuştu. 

İl Özel İdare Genel Sekreteri Sabri Kaya ise konuşmasında gerçekleştirdikleri projelere değinerek, "Nerdeyse her gün yeni bir projeyi konuşuyor, yeni bir proje için hazırlıklar yapıyor, yeni bir projeyi tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sunuyoruz" dedi. İl Özel İdaresi bütçesi hakkında bilgi veren Kaya, 2008 bütçelerinin yaklaşık 841 milyon YTL olduğunu söyleyerek, "Bu bütçenin yüzde 40'ını eğitime ayırdık. Son beş yılda yaklaşık 1,6 milyar YTL eğitime kaynak ayırdık. Hedefimiz olan 30 kişilik
sınıflar için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Yeni okullar inşa ediyoruz, mevcut okullarımızı depreme karşı güçlendiriyoruz. Ayrıca sağlığa 1 milyar YTL ayırarak cumhuriyet tarihinde İstanbul'da rekor kırdık. Mevcut hastaneleri düzenledik, yenilerini inşa ettik" diye kaydetti. Kaya sosyal yardımlara da ağırlık verdiklerini belirterek, "Yaşlılarımıza, kimsesizlere, sokakta kalmışlara elimizi uzattık. Ayrıca geleceğimiz olan gençlere yönelik spor ve kültürel alanda yatırımlar
gerçekleştirdik" diye bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 22:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?