7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

MOBESE'ye takıldılar!

Son 2 yılda kundaklamadan bombalı saldırılara kadar 24 ayrı olaya karışan zanlıların dehşet saçtığı görüntüler ise İstanbul Maltepe’de 21 Nisan’da MOBESE kameralarına takıldı

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün verildiği bilgiler doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Ocak günü Maltepe ve Ümraniye’de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında PKK/KCK bölücü terör örgütünün Demokratik Yurtsever Gençlik yapılanması içinde olduğu belirtilen 2’si 18 yaşından küçük 10 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlıların 17 Ocak 2010 tarihinden 10 Ocak 2012 tarihine kadar molotoflu saldırıdan kundaklamaya, bombalı saldırıdan korsan gösteriye kadar 24 ayrı olaya karıştığı belirlendi. Şüphelilerin yasadışı eylemleri ise MOBESE kameralarının yanı sıra bölgedeki güvenlik kameraları ve işyerlerinin kameralarına yansıdı. Şüphelilerin eylemleri bu kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Markete molotof kokteyli
Polis tarafından tek tek incelenerek şüphelilerin belirlendiği bu görüntülerden birinde zanlıların bir markete ve bir otomobile attıkları molotofkokteylleri de açıkça görülüyor. Maltepe Gülensu Mahallesi’nde 21 Nisan 2011 tarihinde korsan gösteri yapan yüzleri maskeli üç kişinin, ellerindeki molotofkokteylleri ile bir marketi ve bir otomobili yaktıkları da saniye saniye kameralar tarafından kaydedilmiş. Görüntülere göre elinde silah bulunan bir gösterici, yol kenarında yürüyen bir vatandaşı korkutuyor. Genç koşarak uzaklaşırken yüzleri kapalı göstericilerin ellerindeki molotofkokteyllerini bir markete ve park halindeki bir otomobile atıyor. Atılan molotofların etkisiyle otomobil ve dükkan bir anda alevler içinde kalıyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 11:47:42
Güncelleme :21 Ocak 2012 Cumartesi 12:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?