4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Mobil bilgisayar kursu yola çıkıyor

Ümraniye Belediyesi 'Bilge Sult@n' adını taşıyan mobil bilgisayar kursu otobüsü ile bütün mahalleleri gezerek kadınlara temel bilgisayar eğitimi verecek. 

Ümraniye Belediyesi yeni bir kültür hizmetine başlıyor. 'Bilge Sult@n' adını taşıyan mobil bilgisayar kursu otobüsü, Ümraniye'nin bütün mahallelerini sırayla gezerek kadınlara temel bilgisayar eğitimi verecek. Belediye tarafından 11 masaüstü bilgisayarı ile donatılan otobüsteki dersler bayan hocalar tarafından veriliyor. 2 aylık temel bilgisayar eğitimi vermeyi hedefleyen Bilge Sult@n Mobil Bilgisayar Kursu'na devam eden bayan kursiyerlere Ümraniye Belediyesi tarafından bir sertifika verilecek. 13 Ekim'de start alacak hizmet dahilinde Kursa başvurular ise sınırsız ve aynı zamanda ücretsiz olacağı belirtildi.
 
Bugüne kadar yürüttükleri bütün çalışmalarda kalıcı hizmetler sunmayı hedeflediklerini söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, son olarak başlattıkları Mobil Bilgisayar Kursu ile Ümraniyeli hanımların eğitimine katkıda bulunmayı istediklerini belirtti. 

İnternetin çağımızın vazgeçilmez bir iletişim aracı haline geldiğini hatırlatan Başkan Hasan Can, şunları söyledi:
"Artık bilgisayar ve internet neredeyse her evde var. Özellikle çocuk ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği internet, iletişim aracı olmanın yanında faydalı ve zararlı etkileri olan devasa bir eğitim, eğlence ve hobi alanı haline gelmiş durumda. Belediye olarak aynı zamanda birçoğu anne olan hanım kardeşlerimizin bilgisayar ve internet alanında temel bilgilere sahip olabilmeleri amacıyla 'Bilge Sult@n Mobil Bilgisayar Kursu' hizmetini başlattık. Böylece hem kendileri bu alanda temel bilgilere sahip olacaklar hem de çocuklarını bilgisayar ve internetin zararlı etkilerinden korumuş olacaklar".

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 22:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?