3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Mobil sağlık hizmeti

Sağlık ve sosyal hizmet projeleri kapsamında sağlık hizmetlerinden yeteri derecede faydalanamayan İstanbullulara yönelik İstanbul genelinde başlatılan Mobil Sağlık Taramalarında bu seferki duraklar Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Ümraniye ilçelerine bağlı mahalle, belde ve köylerdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Sağlık A.Ş. tarafından yürütülen Mobil Sağlık Taramaları Hizmeti; İstanbul’un ilçe, belde ve köylerinde duraklamadan devam ediyor.

Eyüp Kemerburgaz Beldesi’ne bağlı Pirinççi, Ağaçlı, Odayeri, Akpınar ve İhsaniye köyleri, Gaziosmanpaşa Cebeci Mahallesi ve Arnavutköy Beldesi, Ümraniye Alemdar beldelerinde yapılan taramalarda:

- Genel sağlık taraması
- Laboratuar tetkikleri
- Röntgen
- Diş taraması
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Sağlık ve Sosyal Hizmetleri” hakkında bilgilendirme hizmetleri verildi.

Başkan Kadir Topbaş Ümraniye’de yaptığı açılışlar sırasında Alemdarda bulunan Mobil Sağlık Otobüslerini de ziyaret ederek, beraberindeki belediye başkanlarına Mobil Sağlık hizmetlerini anlattı ve personelle bir süre sohbet etti.

Mobil Sağlık Otobüsleri Sarıgazi’de..

Ümraniye Sarıgazi Beldesi’nden gelen talebin ardından, Sarıgazi’ye giden Mobil Sağlık Otobüsleri tarama hizmetlerine bu beldede devam ediyor.

Taramalarda tespit edilen sosyal güvencesi olmayan, yatağa bağımlı ve sürekli hastalığı olanlar Evde Bakım Hizmetlerine yönlendirilerek sürekli hizmet almaları sağlanmakta. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Sağlığı Merkezleri ve İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM) hizmetleri ile ilgili bilgiler de verilmekte.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm sağlık ve sosyal hizmetleri hakkında yönlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapılmakta.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 17:10:46
Güncelleme :27 Ağustos 2006 Pazar 17:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?