4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Moda'da protestoya devam!

Tarihi Moda İskelesi'ne getirilen içki yasağı Modalılar tarafından bu hafta da protesto edildi. Ellerinde fenerlerle iskeleye gelen Modalılar "Sevgilini de al, Moda'ya gel" çağrısı yaptılar. Modalılar, Avcılar'dan gelen bir grup gencin ise iskele önünde protesto yapmasını engelleyerek "Moda Modalılarındır" şeklinde tepki gösterdi. 

Moda İskelesi'nde her hafta tekrarlanan protesto bu hafta, Moda Sahili'nde yaşanan aşklara ithaf edildi. Geçen haftaki fenerleri yine ellerinde taşıyan protestocular bu kez "Sevgilini de al, Moda'ya gel" şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Modalı Melih Ziya Sözen "Haftalardır şenliğimizde, Bel-Tur ve Milli Saraylar işletmesindeki tesislerde içki yasağına karşı buluşuyorduk. Bu hafta da sevmeye ve sevilmeye karşı insanlık dışı uygulamaları olanları teşhir etmek için tüm sevgililere
çağrıda bulunduk. Her hafta buraya gelerek Moda ve Kadıköy'ün yerli halkına kapatılan o ayrımcı, mızraklı kapının biran önce kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Ellerinde biraları ile Avcılar'dan Moda İskelesi'ne gelen bir grup genç, önce Modalılar tarafından alkışlarla karşılandı. Protestolarına destek vermek için Avcılar'dan gelen grup kendi basın açıklamasını okumaya kalkınca Modalılar "Moda Modalılarındır" diyerek izin vermediler. iki grup arasında kısa süreli bir gerginlik yaşansa da Avcılardan gelen gençler "Ömer Hayyam'dan şiirler okumaya geldik" deyince ortam yatıştı. Hayyam'dan bir şiir okuyan gençler daha sonra ellerindeki biraları tokuşturarak slogan atmaya başlayınca Modalılar, protestolarının provake edildiğini söyleyerek Tarihi İskeleyi terkettiler. 

Her hafta tekrarlanan eylemlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 02:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?