30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Moda'nın kalbi İstanbul'da atacak

Missoni, Salvatore Ferragamo, Vivienne Westwood, Roberto Cavalli ve Gianfranco Ferre'nin aralarında bulunduğu moda dünyasının devleri 23-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da buluşacak

 

Dünyaca ünlü tasarımcılar 23-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nın bahçesinde düzenlenecek olan Fashionable İstanbul by Avea’da buluşacak. Aralarında Missoni, Salvatore Ferragamo, Vivienne Westwood, Roberto Cavalli, Gianfranco Ferre gibi moda dünyasının devlerinin de bulunduğu etkinlikte tasarımcıların birbirinden renkli koleksiyonları sergilenecek. İstanbul’un dünya moda merkezi haline gelmesi için önemli bir adım olarak gösterilen Fashionable İstanbul by Avea’nın bütçesi 2.5 milyon avro olarak belirlendi. Etkinliğin Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımı için de büyük rol oynayacağı ifade ediliyor.

İstanbul Paris’le yarışıyor
Fashionable İstanbul by Avea’nın Türkiye’de düzenlenmesini sağlayan Baykam& RBM’nin ortaklarından Hakan Baykam, “Dünyaca ünlü markalar, kendi networkleri’nin (Paris, Milano, Londra, New York) dışına çok zor çıkarlar. Ancak Fashionable İstanbul’a katılmayı kabul etmelerinde bizim onlarla olan kişisel ilişkilerimizin yanı sıra organizasyonun güvenilirliği de çok önemli rol oynadı” dedi. İstanbul’a gelmenin dünya markaları için doğuya açılan bir kapı olacağını ve bu kapıdan geçmenin onları Ortadoğu ve Yakındoğu’ya bir adım daha yaklaştıracağını söyleyen Hakan Baykam sözlerine şöyle devam etti:
“Dünya değişiyor, dünyanın bütün büyük markaları da son senelerde bu değişimi fark etti. Ekonomik kriz ve satın alma gücünün farklılaşması nedeniyle markalar da stratejilerini değiştirmek durumunda kaldı. İşte bu nedenle, tüm büyük markalar daha geniş kitlelere hitap etmek ve daha fazla yerde görünürlük kazanmak istiyor. Fashionable Istanbul by Avea’da her gün iki defile olacak ve bu defilelerde Türk markalarının yanı sıra Missoni, Salvatore Ferragamo, Vivienne Westwood, Roberto Cavalli, Gianfranco Ferre de yer alacak. İlk günkü defile Roberto Cavalli’nin olacak.”

Sektörü geliştirecek
Hakan Baykam, Fashionable İstanbul by Avea’ya Avrupadan, ABD’den ve Ortadoğu’dan çok önemli moda yazarlarını davet ettiklerini belirterek, Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi. Fashionable İstanbul by Avea ile hedeflerinin Türk moda sektörünü ve markalarını moda devlerinin arasına taşımak olduğunu söyleyen BAYKAM&RBM ortaklarından Mehmet Çelebi de, “Fashionable İstanbul by Avea kapsamında Genç Tasarımcılar Show’u düzenleyeceğiz ve beğenilen genç tasarımcılara ünlü modacıların yanında stajyer olarak çalışma imkânları sağlayacağız. Bu arada etkinlikte sadece uluslararası markalar yer almayacak. Bizim platformumuz Türk markalarına da açık” diye konuştu.
Türk markalarını moda devleri arasına taşımak amacıyla Fashionable İstanbul by Avea’nın ana sponsoru olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Avea Müşteri İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat da, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de ilk defa Avea’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Fashionable İstanbul by Avea, dünya moda devlerine ev sahipliği yaparak Türk moda ve tekstil sektörüne önemli katkılar sağlayacaktır. İş dünyasında gerek coğrafi özellikleri, gerekse sahip olduğu işgücü ile stratejik bir öneme sahip olan Türkiye, bu organizasyon ile moda dünyasında da Ortadoğu, Yakındoğu ile Avrupa ve Amerika arasında bir köprü görevi göreceğine, aynı zamanda Türk tasarımcıların dünyaya açılmasına da büyük katkıda bulunacağına gönülden inanıyoruz.”

Refaeli, Türkiye’yi sevdi
Fashionable İstanbul by Avea’nın tanıtımını yapan dünyaca ünlü fotomodel Bar Refaeli de, “İstanbul’da dünyanın en şık ve zarif insanlarıyla karşılaştım. İstanbul’un dünyanın en büyük moda merkezlerinden biri olacağına eminim. Bu şehre her yıl gelmeyi düşünüyorum” açıklamasında bulundu. Fashionable İstanbul by Avea’nın sponsorlarından olan CNNTürk’ün Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand da, “Fashionable İstanbul by Avea’ya yakıştığımızı düşündüğümüz için sponsor olduk. Bu Türkiye’nin moda merkezi olması için önemli bir adım. Biz de buna katkıda bulunanacağız” diye konuştu.
Fashionable İstanbul by Avea’nın modacıların kendilerini anlatacağı bir platform olacağını söyleyen IMG Fashion Avrupa Başkan Yardımcısı Maia Guarnaccia, “Bir çok kuruluş yeni modellerini sergileyecek. Örneğin Roberto Cavalli sonbahar/kış koleksiyonunu burada tanıtmak istiyor” dedi.

Cavalli’den mesaj var
Fashionable İstanbul by Avea ünlü modacıları buluşturacak. Bunlardan Vivienne Westwood, “Avrupa, Rusya, ABD, Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan sonra Türkiye bizim gelecekteki gelişimlerimiz için en doğru köprü olacak” derken Roberto Cavalli, “Doğu her zaman ilgimi çekmiştir. Baştan çıkartıcı güzellik ile beslenmiş ve gizem dolu bu toprakların benim yaratıcılığıma katkısı olacağına inanıyorum. Fashionable İstanbul’a katılacağım ve koleksiyonumun zaten var olduğu ve sevildiği bu şehirde bir kere de ben sergileyeceğim için çok heyecanlıyım” diye konuştu. Feruccio Ferragamo ise “Bu etkinlik yeni müşterilerle buluşmamızı sağlayacak” açıklamasında bulundu.
 

...
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 16:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilknur kaçmaz IP: 78.182.152.xxx Tarih : 10.10.2009 21:51:58

merhaba bende bir tasarımcı olarak bu önemli organizasyon da orada olmak istiyorum, fakat, davettiye nsıl alabilirm yardımcı olursanız çok iyi olur.teşekkür ederim.