30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

MOL'de kriz yok!

Yerli malını desteklemek amacıyla arkasında 400 kadar üreticinin bulunduğu Merter, Osmanbey ve Laleli'den 78 hazır giyim firmasının bir araya gelerek oluşturduğu MOL, İstanbul Kurtköy'deki Atlantis alışveriş merkezindeki ilk mağazasının açılışında benzeri görülmemiş bir izdihama neden olmuştu. Altı gündür tadilatta olan mağaza kapılarını müşterilerine haftasonu tekrar açtı.

Cumartesi ve pazar günü toplam 240 bin ürün satan mağaza böylece bir rekora imza attı. Haftasonu mağazadan toplam alışveriş yapan kişi sayısı da 80 bini buldu.
Mağazanın açılışı ve mağazanın stratejileriyle ilgili bilgi vermek için düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, Türk halkının Türk markalarına gösterdiği ilgiye teşekkür ederek başladığı konuşmasında, MOL oluşumunun Türk markalarına olan ilgiyi arttırdığını belirtti.

Mağaza açılışındaki olayların bir yağma olmadığının altını çizen Özdemir, kasalarda oluşan yığılmadan ötürü kendilerinin kasaları kapattığını ve müşterilere ürünleri ücret ödemeden alabileceklerini söylediklerini belirtti. Özdemir buna rağmen ürünlerin yüzde doksan beşinin ücretini daha sonra müşterilerin kendilerine ulaştırdığını sözlerine ekledi.

Oktay Özdemir, "MOL hazır giyim sektöründe güç birliği yapılarak dünyayla rekabet edilebileceğini gösterdi. Dünyada bir noktaya gelmek istiyorsak kendi ülkemizde üreterek bunu becerebiliriz. Hükümetten de Türkiyede üretim yapmakla ilgili psikolojik destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. İlk başta 56 olan mağaza sayısı hedeflerini de yoğun ilgi karşısında 108'e çıkardıkların belirten Özdemir Avrupa'da da mağaza açacaklarını müjdeledi.

İlk Avrupa mağazalarını Almanya'da açmayı hedeflediklerini anlatan Özdemir, bu mağazanın açılışına da 150 bin kişiyi toplamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Birlikte hareket etmenin üretim maliyetlerini ucuzlattığını belirten Özdemir, şu anda Çin dahil dünyanın hiçbir ülkesinin fiyat konusunda kendileriyle rekabet edemeyeceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 12:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?