1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Moldovalı hayat kadınına sokak ortasında infaz

Aksaray'da 42 yaşındaki Yüksel Konukçu, bir süre önce din değiştirerek kilisede evlendiği Moldova uyruklu hayat kadını 29 yaşındaki Elena Linea'yı sokak ortasında 4 kurşunla öldürdü. Daha sonra tabancayı başına dayayıp ateşleyerek intihara kalkışan Konukçu hastaneye kaldırıldı.

Yüksel Konukçu, Moldova uyruklu Elena Linea’yla yaklaşık 6 ay önce Aksaray’da tanıştı. İstanbul’a gelir gelmez Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen Linea’yla birlikte olan Konukçu, daha sonra genç kadına evlenme teklif etti. Bir otelde yaşayan ve İstanbul’da hayat kadını olarak çalışan Linea, iddiaya göre Konukçu’ya evlenebilmeleri için Hıristiyan olması gerektiğini söyledi. Genç kadına aşık olan Konukçu din değiştirerek, Linea ile 15 gün önce birlikte İzmir Meryem Ana Kilisesi’ne giderek Hıristiyan adetlerine göre evlendi.

Evlendikten sonra İstanbul’a dönen Elena Linea kaldığı otelde eski yaşantısını devam ettirince, Konukçu bu durumu kabullenemedi. Konukçu, Aksaray İnkılap Caddesi Valide Camii sokaktaki Tura Otel’de kalan Linea’yı bütün gece otomobilde oturarak bekledi. Konukçu, bugün saat 08.00 sıralarında otelden çıkan Elena Linea’nın yolunu kesti ve otele girmesine fırsat vermeden 4 el ateş etti.

Kanlar içinde yere yığılan kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Konukçu daha sonra, tabancayı başına dayayarak ateş etti. Ağır yaralanan Konukçu ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Konukçu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Görgü tanıkları kadını durduran Konukçu’nun kısa bir süre bağırdıktan sonra kurşun yağmuruna tuttuğunu belirtti. Bir görgü tanığı ise kadını öldürdükten sonra Konukçu’nun tabancasının tutukluk yaptığını bir süre uğraştıktan sonra kendisini de başından vurduğunu söyledi.

Linea’nın cesedi olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 14:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?