7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Molotof operasyonunda 31 gözaltı

İstanbul'da yasadışı gösteri yaparak Molotofkokteyli attıkları öne sürülen 31 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 3'ü 18 yaşından küçük, 1'i kadın 16 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Ataşehir ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüklerince bölücü terör örgütüne yönelik 2-6 Ocak tarihleri arasında operasyon gerçekleştirildi. Yasadışı örgüt içerisinde faaliyet gösteren ve muhtelif tarihlerde örgüt adına Ataşehir, Beyoğlu, Çekmeköy, Sancaktepe, Şişli ve Ümraniye ilçelerinde kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla Molotoflu yasadışı gösteri eylemlerini organize eden, eylemlere katılan, kamu binalarına ve araçlarına, siyasi parti binalarına, işyerlerine, vatandaşlara ait araçlara, molotofkokteyli ve taşlı saldırıda bulunan biri kadın 31 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üst ve ev aramalarında 2 adet ruhsatsız tabanca, 16 dolu fişek, bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 3'ü 18 yaşından küçük, 1'i kadın 16 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Eylemleri organize eden şüphelilerin tespit edilen 28 farklı olayda, Ataşehir'e yol kapatma, biri kamu aracı 5 otomobilin kundaklanması, Ümraniye'de yasadışı gösteri düzenlenesi, yol kapatılması, Şişli'de Molotof kokteyli ve havaiyi fişeklerle güvenlik güçlerine saldırılması, Beyoğlu'nda yol kapatılması, bir partinin irtibat bürosuna ve parti binasına zarar verilmesi eylemlerine karıştıkları öne sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 12:34:01
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 14:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?