4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Molozlar artık ortadan kaldırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde inşaat atıklarını hem ortadan kaldırmak hem de yeniden kullanabilmek için modern bir tesis kuruldu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yeni kurulan tesisin açılışını yaparken İstanbul'da artık inşaat atıklarının sorun olmayacağını söyledi. Tuzla'da açılan tesisle ilgili bilgi veren Topbaş, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu sistemin 30 yıl önce oluşturulduğunu belirterek, şehir hayatının belli kurallar içerisinde yaşanması gerektiğini ve buna herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Topbaş, İstanbul'da yıllık 2.5 milyon ton inşaat atığı oluştuğunu belirterek, "Gelişi güzel yerlere atık bırakma dönemi geride kaldı. Bu inşaat atıkları normalinden beş kat daha fazla yer kaplıyor. Aynı zamanda doğanın ekolojik dengesini de bozuyor. Artık bu atıklar yeni yapılan tesisle geri kazanılabilecek ve inşaatların belli noktalarında kullanılabilecek" diye konuştu. Topbaş konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte kurdeleyi keserek yeni tesisin açılışını gerçekleştirdi. 

Daha sonra basın mensuplarıyla birlikte tesisi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, inşaat atıklarını parçalayarak mıcır ve kum haline dönüştüren makinelerin kontrol butonunu eline alıp bizzat uygulamalı olarak bilgi verdi. Topbaş bir ara makinelerin parçaladığı atıklardan çıkan tozun azizliğine uğradı. Kadir Topbaş, açılışı yapılan tesisin çok önemli ve faydalı bir tesis olduğunu ve bu sayede hem çevre kirliliğine hem de ekolojik dengenin bozulmasına neden olan atıkların yeniden kazanılabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 18:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?