6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Mücevher fuarında büyük hırsızlık

MÜCEVHER FUARI'NDA 100 BİN EUROLUK HIRSIZLIK

CNR'da başlayan 30. Uluslararası Mücevher Fuarı'nda sergilenen yaklaşık 100 bin euro değerinde iki elmas, 3'ü kadın 5 hırsız tarafından çalındı. Firma görevlilerini lafa tutan zanlılar, kimseye fark ettirmeden çaldıkları elmaslarla kayıplara karıştı.

CNR'da önceki gün başlayan 30. Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Malzemeleri Fuarı'na (İstanbul Jewelry Show) hırsızlık olayı damgasını vurdu. Alınan bilgiye göre, dünyanın önde gelen mücevher firmalarının katıldığı fuar alanına sabah saat 09.00 sıralarında gelen 3'ü kadın 5 kişi, bir mücevher firmasının standını gezmeye başladı. 22 parçadan oluşan mücevher koleksiyonunu vitrine yerleştiren firma görevlilerini lafa tutan hırsızlar, bir koliyi çalmayı başardı.

Hırsızlar, çaldıkları koliyi standın 10 metre ilerisine götürdükten sonra içinde bulunan elmas takıları alıp, fuardan çıktı. Takıları vitrine yerleştirirken bir kolinin eksik olduğunu fark eden firma görevlileri, durumu hemen polise bildirdi. Yapılan incelemede değeri yaklaşık 100 bin euro olan "Shun Feng Kulağı" ve "Güneş Işığının Öpücüğü" isimli iki elmas takının kaybolduğu belirlendi. Parmak izi incelemesi yapan polis ekipleri, güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlıları kameradan tespit eden polis, yakalanmaları için geniş çaplı soruşturma başlattı.

MÜCEVHER FUARI'NDA 100 BİN EUROLUK HIRSIZLIK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 14:36:03
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 17:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?