4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Müdavimler kaldırımlara yayıldı

Beyoğlu Belediyesi'nin 'masa' operasyonuna misilleme... Cihangir müdavimleri, takıldıkları kafe ve restoranların önündeki masaların kaldırılması üzerine kaldırımlarda oturmaya başladı. Cihangir'de yeni moda bağdaş kurma!

Beyoğlu Belediyesi'nin mekanların sokağa koydukları masalarla ilgili yürüttüğü işgaliye denetimleri Asmalımescit'in ardından Cihangir'e de sıçramıştı.

Denetimler kapsamında bölgede bulunan birçok kafe, bar ve restoranın önündeki masaların kaldırılmasıyla ortaya ilginç görüntüler çıktı. Masa ve sandalyelerin toplatılması üzerine, oturacak yer bulamayan Cihangir müdavimleri kaldırımlara yayıldı. Özellikle haftasonları binlerce kişiyi ağırlayan Cihangir'de eski cıvıl cıvıl günlerden eser kalmazken, semti terk etmemekte kararlı olanlar çareyi kaldırımlara bağdaş kurarak oturup, yerde içmekte buldu. Tenhalaşan sokaklarda, birçok mekanın kepenk kapattığı da görüldü. Özellikle semtin kalbinin attığı ve Smyrna, Meyra, Journey, Doğa Balık gibi ünlü mekanların bulunduğu Akarsu Caddesi'ne ilgi azdı. 'Hayalet şehir' haline gelen Cihangir'de akşamları oturup, sohbet eden müdavimler ise semtin ruhunu kaybettiğini belirterek, uygulamadan şikayetçi oldu.
 

 

...
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2011 Pazar 11:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?