30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Muhallebi ve baklava simge oldu

Saray Muhallebicisi'nin veliahtı Ömer'le Hacı Sayid Baklavaları'nın vârisi Göksu Dinçerler yakında evleniyor. Bu 'tatlı aşk' için "Bizimkisi, muhallebili baklava" diyorlar

Biri Saray Muhallebicisi zincirinin veliahtı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oğlu 24 yaşındaki Ömer Topbaş, diğeri Hacı Sayid Baklavaları vârisi, aynı yaştaki Göksu Dinçerler. Onlar, aile üyelerinin ara girmesiyle tanıştırıldı ve ilk görüşte birbirlerine âşık oldu.

Biri muhallebici diğeri baklavacı aileden gelince de ortaya 'tatlı bir aşk hikâyesi' çıktı. 27 Haziran'da Sütlüce'deki Haliç Kongre Merkezi'nde dünya evine girecek Ömer Topbaş ve Göksu Dinçerler, aşklarını bir tatlıya benzetmelerini istediğimizde ''Bizimkisi muhallebili baklava'' diyerek, gülümsüyorlar.

Ömer Topbaş, Göksu'yu ilk gördüğünde ona çarpıldığını itiraf ederek, "Bütün frekanslar tuttu. Galatasaraylı olması dışında. Ama nikâhta ona bir sürprizim var. Nikâhı kıyacak olan babam da, nikâh şahitlerimiz Başbakan Erdoğan ile Aziz Yıldırım da, ben de Fenerbahçeliyiz. Göksu da imzayı atınca Fenerbahçe'ye transfer olmuş sayılacak'' diyerek iddialı konuşuyor.

Yılın düğününe 10 gün kala, genç çiftle Florya'daki Belediye Tesisleri'nde konuştuk. Damat, Koç Üniversitesi, gelin Yeditepe Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. Yani meslektaşlar. Ömer Topbaş, üniversitelerde 'Pi Gastro' adıyla hizmet veren kafeteryalar zincirinin yöneticisi olarak çalışıyor. Göksu henüz çalışmıyor ama, "Baba da eş de tatlıcı olunca bana başka çare kalmıyor. Pasta tasarımcılığında kendimi yetiştirmek istiyorum. Butik tarzı bir yer açabilirim'' diyor.

İLK GÖRÜŞTE AŞK

Ömer Topbaş ve Göksu Dinçerler aşkının, Topbaş'ın ablası Kübra Kavurmacı ile Topbaş ailesinin diğer gelini Tuğba Topbaş'ın bu yılın başında araya girmesiyle başlamış. İki genci tanıştıran abla ve gelin daha sonra aradan çekildi. "Göksu'yu ilk gördüğümde âşık oldum" diyen Ömer Topbaş, duygularını şöyle anlatıyor: " 'İşte hayatımın kadını' dedim. Her şeyimiz uyuşuyordu. Mesleklerimiz aynıydı. Aşk elektriği beni çarptı. Bütün frekanslar tuttu. Kısa bir süre sonra sonra sözlendik. Daha sonra nişan yaptık. 6 ay gibi kısa bir zamanda da evleniyoruz.''

3 ÇOCUK OLABİLİR
Müstakbel çift balaylarını Maldiv Adaları'nda geçireceklerini söylerken, Başbakan'ın '3 çocuk yapın' tavsiyesine Ömer Topbaş, "Biz de müstakbel eşim de 3 kardeş. Başbakan da 3 diyor. Neden olmasın?'' diye konuşuyor. Göksu ise, "Düşünmek için henüz erken ama hadi 3 çocuk olsun" diyor.

GELİNLİĞİN KUMAŞI İTALYA'DAN

ÖMER Topbaş'ın damatlığını Cacharel, Pierre Cardin, U.S. Polo markalarının Türkiye ve bölgesel lisansörü Aydınlı Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hazırlamış.

Göksu Dinçerler'in gelinliğiyse, Osmanbey'de bulunan ailenin gelinlikçisinde dikiliyor. Gelinliğiyle ilgili sır vermekten çekinen Göksu Dinçerler, "Osmanbey'de bütün gelinlikçiler 'Kadir Topbaş'ın gelininin gelinliğini biz dikiyoruz' diyormuş.

Böyle bir rivayet almış başını gidiyor. Hoş bir şey ama benim gelinliğimi Topbaş ailesinin gelinlikçisi Dündar Gelinlik dikiyor. Kumaş İtalya'dan geldi. Taşlı bir gelinlik. Başka sır veremem'' diyor.

Başı açık olan Göksu Dinçerler türbana nasıl baktığını ise şöyle açıklıyor: "Türbana karşı değilim. Soğuk bakmıyorum. Annem de türbanlı. Şimdi değil ama ileride türban takmayı istiyorum.'' Ömer Topbaş da kararı müstakbel eşine bıraktığını söyleyerek, "Kendi kararı olduğuna inanıyorum. Fikir olarak zıt düşüncemiz yok. Kararı tamamen ona bırakıyorum'' diyor.

 

Gül Kireklo - Sabah
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?