6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Muhsin Ertuğrul sahnesi açılıyor

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ AÇILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa zamanda ve modern şekilde inşa edilen Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın açılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından modern şekilde yeniden inşa edilen ve her türlü konforu içinde bulunduran Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş tarafından yapılacak. Sahnede yatay ve düşey hareket yeteneğine sahip döner platform, aşağı yukarı hareket edebilen orkestra çukuru ile ses ve ışık köprüleri de yer alıyor. Binada sanatçı odalarının yanı sıra fuaye ve kafeterya ile ayrıca tiyatro ihtisas kütüphanesi bulunuyor. Sahne, akustik özellikli ahşap kaplamalar, özel ses, ışık ve görüntü sistemleri ile de donatıldı.

Salon içerisinde kurulan seslendirme sistemi, her türlü etkinliğe cevap verebilecek şekilde. Salonda canlı müzik şovları, opera ve tiyatro gösterileri, dolby dijital surround sinema gösterimleri, seminer, kongre ve her türlü toplantı etkinlikleri yapılabilecek. 5 katlı ve 600 kişilik kapasiteye sahip tiyatro binasının girişinde özürlüler için iki rampa ve seyirci bölümünde de 8 bedensel engelli koltuğu var. Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Haldun Taner'in "Keşanlı Ali Destanı" adlı oyun ile perdesini kapatmıştı. 20 Ocak 2010 tarihinden itibaren aynı oyunla İstanbullularla buluşacak.

Toplam maliyet 17 Milyon TL'yi bulan Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin giriş kat alanı 3 bin 204 m², toplam inşaat alanı ise 11 bin 315 m2. Döner platform ve orkestra çukuru ile 476 m2 sahne alanına sahip Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin 11 adet idari ve 6 adet sanatçı odası bulunuyor.

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ AÇILIYOR
MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 14:39:01
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 16:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?