4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Muhsin Ertuğrul Sahnesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin tiyatro dünyası için çok önemli bir nokta olduğunu belirterek, "Biz burayı yok etmeyi hiç düşünmedik" dedi.


Topbaş, Sait Halim Paşa Yalısı'nda, "Üsküdar Müsahipzade Celal, Harbiye Muhsin Ertuğrul ve Beyoğlu Sahneleri" konulu bir basın toplantısı düzenlendi.

Şehirlerde ortak mekan sayısının artmasının beraberinde hoşgörü, sevgi ve birbirine tahammülü getireceğini vurgulayan Topbaş, bu mekanlar arasında sanat aktivitesi yapılan yerlerinin önemli olduğunu söyledi.

İstanbul'da nüfusa oranla bu tür yerlerin az olduğuna işaret eden Topbaş, her ilçeye bir tiyatro salonu yapmak istediklerini kaydetti.

Topbaş, "2010 yılına kadar tüm sahneleri yenileme projesi başlattık" diye konuştu.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi ile ilgili bugün bir aktivite yapıldığını hatırlatan Topbaş, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Karşılık her zaman oldu ve olacak. Ancak bu acımasızca değil, doğru olmalı. Sırf karşıt olmak adına karşıtlık olmaz. Burası çağdaş ve tertemiz bir salon olacak. Harbiye Kongre Vadisi Projesi kapsamında 600 kişilik sahnesiyle Muhsin Ertuğrul yeniden doğuyor. Gurur duyacağımız bir sahne elde edeceğiz."

"Şişhane'deki Türk Hava Yolları (THY) eski binasını çok önemli ve ideal boyutta bir sahne haline getireceğiz" diyen Topbaş, bunun için bir yarışma açtıklarını ve projelerin Temmuz ayında teslim edileceğini söyledi.

Üsküdar'da da yıkılan Müsahipzade Celal Sahnesi yerine, 6 milyon YTL harcayarak 340 koltuklu mükemmel bir yer yaptıklarını da ifade eden Topbaş, Tepebaşı'nı da içinde Dram Tiyatrosu'nun olduğu bir sanat merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"120 Okula 120 Kapalı Spor Salonu" projesinde 110 okula kazandırılan spor salonlarını da kültürel amaçlı kullanmak istediklerini belirten Topbaş, Vatan Caddesi'nde inşasına başlanan Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nin yeni binasında da ilk kez bir deneme tiyatrosu olacağını, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nin de çocuk tiyatrosuna dönüştürüleceğini kaydetti.

Topbaş, İstanbul'a 4-5 tane 4-5 bin kişi kapasiteli açık hava tiyatrosu ve büyük çadır mekanları kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Topbaş'ın sanat danışmanı Kenan Işık da "Orada nostaljik bir şey var, geçmiş oyuncuların sesleri ve nefesleri var. Ancak eğer Muhsin Ertuğrul bugün yaşasaydı, 'Çağdaş tiyatro, çağdaş sahneden oluşur' derdi" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:16:20
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 15:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?