30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Muhtarlar faturayı cepten ödeyecek

İstanbul'da görev yapan mahalle ve köy muhtarları, kullandıkları internetin ücretlerini bundan böyle kendi cebinden ödeyecek. İstanbul İl Özel İdaresi'nin geliştirdiği Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'nun (MOBESE) alt kalemi olan muhtarlık otomasyon sistemi artık işe yaramıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) geliştirdiği adrese dayalı nüfus kayıt sistemi, İstanbul Emniyeti'ne lazım olan tüm bilgileri karşılıyor. Bu sebeple artık muhtarlık otomasyon sistemine ihtiyaç duymayan Emniyet Müdürlüğü, adrese dayalı nüfus kayıt sistemini kullanacağını açıkladı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Telekom'la imzaladıkları protokolü iptal etti ve muhtarların internet ücretlerini karşılamayacaklarını belirtti.

İstanbullu muhtarlarsa bu durumdan oldukça rahatsız. Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gümüş, zaten zor şartlarda görev yaptıklarını belirterek, "İnterneti biz istememiştik, kendileri tahsis etti. Şimdi de protokolü iptal ediyorlar. Belediye 30 milyon ödeyemiyor mu? Biz niye ödeyelim?" dedi.

İnternet ücreti ödemek istemeyen muhtarların, internet ücretini 'yerleşim belgesi' gibi sadece internet üzerinden verilen belgeleri almak için muhtarlıklara gidenlerden tahsil etmek isteyeceği ileri sürülüyor. Vatandaşlar, nüfusu 13 milyona varan bir şehirde artık belge kuyruğuna girmeyi hiç istemiyor ve muhtarlara 'Protokol öncesinde internetinizi kim ödüyordu?' diye soruyor.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?