4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Müjde; Suya zam gelmeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da su zammının söz konusu olmadığını belirterek, "İstanbullular rahat olabilirler, meclise zamlı şekilde gelmeyecek" dedi.

Topbaş, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddialarına da tepki göstererek, "Sayın Kılıçdaroğlu cesareti varsa gelir İstanbul'a aday olur" diye konuştu.


Conrad Otel'de gerçekleştirilen 3. Bilgi Kentleri Uluslararası Sempozyumu'na katılan Topbaş, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dünyada bir ekonomik kriz olduğunu belirten Topbaş, kriz tsunamisinin dünyanın her yerini etkileyeceğini söyledi. Kadir Topbaş, "Görevimiz bunu halka çok fazla yansımaması konusunda el birliği yapmak. Gemisini kurtaran kaptandır anlayışını geride bırakıp hep birlikte kentimizi kurtarmamız gerekiyor. İSKİ haklı olarak bir zam talebinde bulundu. Ciddi bir maliyet var.

Cüzi de olsa bir talebi olmasına rağmen, biz böyle bir sıkıntılı süreçte bunların yapılmamasını, dikkat edilmesini, hiç olmazsa 5-6 ay belki de 1 yıl bu hassasiyetin oluşmasını istedik. İstanbullular rahat olabilirler, meclise zamlı şekilde gelmeyecek" dedi.


Kadir Topbaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddialarına tepki gösterdi. Her insanın karşısındakini kendisi gibi gördüğünü belirten Topbaş, "Bu bir genel kuraldır. Düzgün insan karşısındakini düzgün görür, kolay aldatılır. İstanbulla ilgili iddiaları varsa bizim meclis zabıtlarımız var. Geçen ayki CHP grup başkanvekilinin konuşmasını okusunlar. Şahsımla ilgili, belediyemizle ilgili CHP'lilerin ifadeleri var.

Çamur atalım, iz bırakalım olmaz. Bizde çamurun izi dahi kalmaz, hiç endişemiz yok. Yaramız yok gocunalım. Bizi İstanbullular bilir. Sayın Kılıçdaroğlu cesareti varsa gelir İstanbul'a aday olur. Bu kadar İstanbul'u konuşuyorsa gelsin aday olsun. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de Sayın Baykal bir basın toplantısı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı basın toplantısına almadılar. Belediye başkanı yazılı açıklama yaptı. 'İzmir Büyükşehir Belediyesi İl Başkanı ve İl Örgütü'nün gönlünü yapma yeri değildir' diyor. Sayın Kılçdaroğlu bunun üzerine girsin" diye konuştu.


Basın mensupları, metrobüsün faaliyetlerine başlamasının ardından E-5 karayolunda emniyet şeritlerinin kaldırılmasıyla birlikte ambulansların gidişinde sıkıntı yaşandığını belirtirken, Kadir Topbaş şunları söyledi:
"Biz İstanbul'da fiziki altyapıyı hazırlıyoruz. Geçmişte bahsedilen yol üzerinde Topkapı-Cevizlibağ bölgesi ve diğer noktalardan ambulans dahi geçemiyordu. Biz şerit ürettik ve yolu disipline ettik. 3 şerit akışkan. Metrobüs insanlarımızı taşıyor. Bu sistemin içine ambulans, polis ekibi veya diğer araçları soktuğumuz takdirde bu sistem çalışmaz. Bu konuda özellikle sürücülerin tutumu önemli. Ambulansın sirenini duyduğu zaman mutlaka yol vermeli. 'Hastaya fıırsat vermem gerekir' mantığının gelişmesi
önemli. Ambulans ve acil ulaşım talebinde bulunan polis ve itfaiyeye mutlaka yol verilmeli. Bu konuda hassas olunmalı, bu bir medeniyet göstergesidir."

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 13:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?