2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Murat Yıldırım'ın yargılanması

Kamuoyunda "Yeşil" olarak tanınan Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın da aralarından bulunduğu 9'u tutuklu 23 sanığın yargılanmasına başlandı.
 
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında 45 yıldan 75 yıla kadar hapis cezası istenen Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 8'u tutuklu 15 sanık katıldı. Duruşmada suçlamaları hakkında ilk savunmaları yapmaları bekleniyor.
 
9'u tutuklu 23 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak", "örgüte üye olmak", "yönetmek", "adam öldürmeye teşebbüs etmek", "yağmaya teşebbüs", "evrakta sahtecilik" gibi suçlardan 1.5 yıldan 75 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
Çete kurduğu ve yönettiği iddia edilen Murat Yıldırım'ın Habip Durmuş'u öldürmeye teşebbüs suçunu azmettirmek, Azmi Yılmaz'a yönelik yağma ve yağmaya teşebbüs, İsmet Eroğlu'na yönelik yağma, ruhsatsız silah bulundurma ve sahte nüfus cüzdanı kullanmak suçlarından 45 yıldan 75 yıla kadar hapsi istendi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 13:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?