4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

MÜSİAD, genç dehaları arıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bilgi teknolojileri (BT) sektörünü teşvik etmek üzere düzenlenen "Biltronik-Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması"nın ikincisine başvurular başladı.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl 500'ün üzerinde başvuru alan projeye bu yıl bine yakın genç dahinin başvurması bekleniyor. "Biltronik 2008" - Proje Yarışması'na üniversitelere devam eden lisans veya lisansüstü öğrenciler ile yeni mezun olmuş olan üniversite öğrencileri başvuruda bulunabilecekler. Toplam 50 bin YTL'lik parasal ödül ve dizüstü bilgisayarlar dağıtılacağı yarışma için son başvuru tarihi 28 Kasım 2008 Cuma olarak belirlendi. Yarışmayla ilgili tüm bilgiler ve katılım şartları

"Biltronik-BT Proje Yarışması"nın resmi sitesi http://www.biltronik.org adresinden temin edilebiliyor. Ticari ve endüstriyel fayda sağlayabilecek projelerin Türk ekonomisine kazandırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma ile teknoloji geliştirmenin önemi konusunda farkındalık oluşturulması, geleceğin parlak beyinlerinin ortaya çıkarılması ve gençlerin orijinal fikirlerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

MÜSİAD, Türkiye'nin bilgi teknolojilerinde önemli bir noktaya gelmesini hedefleyen "Biltronik" projesi ile dereceye giren üniversite öğrencilerine mali desteğin ötesinde fırsatlar sunuyor. Dereceye girenlere KOSGEB tarafından "Yeni Girişimci İş Kurma Desteği"nin verilecek olması ve işadamları ve sanayiciler tarafından projelerin hayata geçirilme şansının ortaya çıkması aslında yarışmanın gerçek ödülü.
MÜSİAD"ın ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği Biltronik yarışması da benzer organizasyonlar arasında örnek oldu. 2007 yılında birçok üniversiteden toplam 500'ün üzerinde başvuru olurken, bunların 265'i arasında kıyasıya bir yarış sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllerini, düzenlenen görkemli bir törenle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın elinden almışlardı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 14:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?