3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

MÜSİAD geleneksel basın iftarı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, siyasi sorunlarla uğraşmak yerine reel ekonomik sorunların çözümüne yönelik çalışma yapılmasını istedi. 

MÜSİAD'ın geleneksel basın iftarı, aralarında İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman, TGRT Haber Genel Müdürü Murat Akgiray, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı ve Bugün Gazetesi Ekonomi Müdürü Celal Toprak'ın da bulunduğu çok sayıda basın mensubunun katılımı ile derneğin genel merkezinde gerçekleştirildi. 

İftar yemeğinin ardından konuşan MÜSİAD Başkanı Vardan, Ramazan'ın bir toplumsal barış, huzur ve istikrar dönemi olduğunu belirterek, içinde bulunduğumuz günlerde en çok ihtiyacı olan şeyin bu barış ve huzur ortamının devamlılığı olduğunu ifade etti. 

Vardan, 2006 yılında başlayan, 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanılan krizle devam eden ve daha sonra 2008 yılının Mart ayında AK Parti'nin kapatılmasına yönelik açılan davayla doruğa ulaşan süreçte yaklaşık 2 yıllık bir zamanı belirsizlikler içinde bekleyerek geçirdiklerini anlattı. Vardan, 2008'in son ayları, 2009 ve daha sonrası için Ramazan ayının bir milat, bir başlangıç olmasını umduklarını belirtti. 

Tüm yetkililerin, kişi ve kurumların toplumda ayrışma oluşturacak, gerilim meydana getirebilecek açıklamalardan kaçınması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Vardan, Gürcistan, Filistin, Lübnan, Irak ve Suriye'deki gelişmelerin, Türkiye'nin toplumsal barışa, huzura, birliğe, beraberliğe ve istikrara her zamankinden daha çok bugün ihtiyacı olduğunu açıkça gözler önüne serdiğini ifade ederek "Bizler artık bu siyasi sorunlarla uğraşmak, onlarla zihnimizi işgal etmek yerine reel ekonomiye dönük çalışma yapılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN YOL GÜZERGAHINDA YER ALAN SORUNLAR 

Konuşmasında Türkiye'nin yol güzergahında yer alan sorunlara da değinen MÜSİAD Başkanı Vardan, son olarak Rusya-Gürcistan geriliminde görüldüğü üzere Türkiye'nin ABD ile olan eşitsiz stratejik ortaklığının maliyetinin büyük olduğunu, söz konusu ortaklığın ekonomik karşılığının ise pek bulunmadığını söyledi. Vardan "Ne var ki Türkiye'nin bölgedeki komşularıyla sıfır sorun politikasıyla ABD ile ilk defa başlatmak istediği kazan-kazan stratejisi derin bir şekilde çatışıyor" dedi.
 
MÜSİAD Başkanı Vardan ayrıca, sermaye, enerji, teknoloji ve silah alanında dışarıya karşı asimetrik bağımlılık devam ettiği sürece Türkiye'nin ne Rusya'ya misliyle misilleme yapabileceğini ne de ABD'ye ''hayır'' diyebileceğini ifade etti. 

Son yıllarda makro alanda birçok iyileştirmeler gerçekleştirildiğini artık ekonomide yaşanan birçok çarpıklığın arkasında özel sektörün yetersizliklerinin bulunduğunu belirten Vardan, hükümetin bir kısmını gecikmeli olarak başlattığı ikinci nesil reformları bir an önce etkin bir şekilde uygulamaya başlaması gerektiğini anlattı.
Vardan, bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a gitmesini destekliyor musunuz?'' şeklindeki sorusuna, "Sorunları uzatmakla sorunlar çözülmüyor. Bir yerden başlamak lazım. Biz destekliyoruz" diye karşılık verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?