3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

MÜSİAD'dan kan bağışı kampanyası

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan kan bağışı kampanyasını bir sosyal yardımlaşma olarak gördüklerini ifade ederek, "Kan vererek insanlara katkı sağlamayı düşünüyoruz" dedi. 

CNR Expo Center'da gerçekleştirilen 12. MÜSİAD Fuarı kapsamında düzenlenen kan bağışı kampanyasına MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, MÜSAİD eski başkanı Ömer Bolat ve MÜSAİD üyeleri katıldı. 

MÜSİAD olarak kan bağışı kampanyasını üç senedir düzenlediklerini belirten MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Bu kampanyayı Kızılay ile birlikte organize ediyoruz. Sadece İstanbul da değil MÜSİAD'ın diğer şubelerindeki üyelerimizde bu kampanyaya katılıyor" dedi. 

Kan vermeyi bir sosyal yardımlaşma olarak gördüklerini ifade eden Vardan, "Kan vererek insanlara katkı sağlamayı düşünüyoruz. Sadece geçen yıl MÜSİAD üyeleri bin üniteden fazla kan verdi. Bu rakam bu yıl daha fazla olacak ve bizde bir nebzede olsa insanlara katkı sağlamış olacağız" şeklinde konuştu. 

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise kan bağışı kampanyası için Türkiye genelinde 117 kuruluşla protokol imzaladıklarını belirterek, "MÜSAİD yılda bir defa diğer kuruluşlarıyla bu organizasyonu yapıyor. Bu kampanya, İstanbul'daki organizasyon çerçevesinde yapılıyor. MÜSİAD'ın eski yeni başkanları bu kampanyaya çok duyarlılar. Bu açıdan bu konuya verdikleri önemden dolayı onlara teşekkür ediyorum" dedi. 

Bu kaymanın sosyal sorumluluk çerçevesinde güzel bir kampanya olduğunu dile getiren Küçükali, "Kan insandan insana verilen en önemli üründür. Siz bir böbrek hastasını bir iki saat bekletebilirsiniz ama kan ihtiyacı varsa onu bekletemezsiniz. O yüzden çok önemlidir" diye konuştu.

"TÜRK KIZILAY'I TÜRK MİLLETİNİN ORTAK DEĞERİDİR" 

Kan bağış kampanyalarında verilen kanlarla ilgili yeni çalışma yaptıklarını anlatan Küçükali, "İnsanlar kan verdikten sonra onların telefon numaralarını alıyoruz ve daha sonra kanı kime verildiyse telefonla ona bildiriyoruz. Bu manada herkesi kan vermeye çağırıyorum" dedi. 

Kızılay'ın yaptığı çalışmalar ve kamuoyu gözünde geldiği noktanı çok iyi olduğuna değinen Tekin Küçükali, verilen hizmetleri daha artırılması gerektiğini belirterek, "Kızılay daha çok destek vermek gerekir. Çünkü biz bağışlarla yaşayan bir kuruluşuz. Bu kuruluşu el birliği ile taşımalıyız. Türk Kızılay'ı Türk milletinin ortak değeridir, bu değeri birlikte yükseltmeliyiz" şeklinde konuştu. 

Mali destek noktasın bütçeden destek almadıklarını ifade eden Küçükali, "Maliye bakanından kurumun ödediği KDV ve ÖTV'nin kaldırılması için talepte bulunduk. Çünkü biz ticari kuruluş değiliz, bağışlarla yaşıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 12:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?